Last minute: Cijene niže i do 25 posto

plaza u Ducama U tjednu u kojemu je, prema službenim procjenama, oko 40 posto hrvatskih građana spojilo dva državna praznika i povezalo ih u čak devet dana odmora, većina turističkih objekata to još uvijek nije osjetila u broju domaćih gostiju, dok je broj stranaca otprilike na lanjskoj razini. Tome je, tvrde turistički operativci, najviše kumovalo naglo zahlađenje, pa će većina putovanja biti prodana u "last minute" aranžmanu sredinom tjedna, kad se vrijeme stabilizira i gosti odluče doslovno dan prije puta kazati u kojemu će smjeru ...


LAST MINUTE

 

Čeka se bolje vrijeme - cijene niže i do 25 posto

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


U svim jadranskim hotelima, privatnom smještaju i kampovima ima mjesta, a cijene “last minute” aranžmana niže su i do 25 posto od redovnih.


Ulaganje u kvalitetu

− Ovi spojeni praznici nisu najbolje započeli za turističke radnike, jer gosti iz kruga udaljenosti od 300-400 kilometara od Hrvatske isto čekaju ljepše vrijeme.

Tako se i većem broju Talijana, Slovenaca i Austrijanaca treba nadati u drugoj polovini tjedna, baš kao i hrvatskim građanima koji će krenuti na more.

Posebnih sniženja nije bilo, ali akcije za određeni broj soba postoje u gotovo svakom hotelu. U “last minute” aranžmanima mnogi se odlučuju i za Grčku, Tursku ili Tunis, koje su drastično snizile cijene da privuku goste – kaže Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Jedno od rijetkih hotelskih naselja na Jadranu koje bilježi kompletnu popunjenost u posljednjem tjednu lipnja jest šibenskiSolaris”, u kojemu su doslovno sve postelje popunjene!

Tako se u toj obiteljskoj oazi u četiri hotela, kampu i marini trenutno odmara oko 4000 gostiju, a takvo je stanje s rezervacijama sve do polovine srpnja.

− Cijelo je naselje puno i prezadovoljni smo odjekom naše ponude na tržištu. Osobito nas veseli što nam svake godine broj domaćih gostiju raste i do 20-30 posto, zahvaljujući brojnim sadržajima, događanjima, atrakcijama i obogaćivanju ponude.Puno smo uložili u wellness, golf-terene, razne atraktivne ugostiteljske sadržaje i ponudu za djecu, a cijene smo, unatoč svemu tome, ostavili na razini iz 2008. godine.

Jedini je put prema dobrom poslovanju stalno ulaganje i podizanje kvalitete, a financijski su nam rezultati na razini prošlogodišnjih – kaže Goran Zrilić, predsjednik Uprave “Solarisa” u kojemu je lipanj već sada bolji za 15 posto od lanjskog prometa.


Soba sto kuna dnevno

Cijene sedmodnevnih hotelskih aranžmana na kraju lipnja kreću se od 840 do 3400 kuna, ovisno o mjestu i kategoriji hotela.

Privatni smještaj uz more stoji 15 eura po krevetu, dok se “zelena avantura” na rijeci Uni, s noćenjem u kampu od 30 kuna i svim obrocima na seoskom imanju za tri dana, plaća samo 250 kuna.

Soba s doručkom u Gorskom kotaru, na Plitvicama ili Banovini plaća se 100 kuna dnevno.

Povezani članci

Who's Online

We have 235 guests and no members online