Probudili se iz sna: Splitski HDZ traži od Vlade da ubrza gradnju cesta na prilazima gradu

put za OmišSplitski HDZ zatražio je od Vlade i nadležnog ministarstva da se ubrza gradnja cesta na prilazima gradu. - Svjedoci smo ogromnih gužvi u prometu koje se stvaraju na pristupnim cestama prema Gradu Splitu čija je izgradnja stala, osobito tijekom ljetnih mjeseci, što onemogućuje normalan život građanima i stvara ružnu sliku na turističku ponudu Hrvatske. Vlada i resorno ministarstvo mjesecima ignoriraju taj problem i ponašaju se kao da se to događa nekome drugome, čime šalju poruku da se maćehinski odnose prema Splitu i Dalmaciji u odnosu na Rijeku i neke druge gradove u kojima SDP ima vlast. Svjesni smo teškog financijskog stanja u našoj državi, ali to ne može biti razlog da se ništa ne poduzima niti se zna kojom dinamikom i kada bi određene dionice trebale biti završene ...

PROBUDILI SE IZ SNA..

Splitski HDZ traži od Vlade da ubrza gradnju cesta na prilazima gradu

Izvor: HDZ Split, Slobodna Dalmacija

cestaStoga, HDZ Grada Splita traži od Hrvatskih cesta i nadležnog ministarstva da odmah nastave i dovrše radove na dijelu ceste između Solina i Trogira, te stave u funkciju obilaznicu Omiša, na kojoj su započeti radovi, realizacijom mosta preko Cetine i povezivanjem na postojeće prometnice.

Time bi se prije realizacije kompletne brze ceste do Omiša otvorila mogućnost obilaska Omiša, sa korištenjem i zaobalne ceste preko Žrnovnice, Srinjina i Tugara, koja je u ingerenciji ŽUC-a i zadnjih godina joj se značajno poboljšavaju elementi, te se projektiraju obilaznice glavnih naselja na njenoj trasi, a sve je moguće završiti do 2015. godine.

Potrebno je nastaviti razvoj projekta kompletne brze ceste do Omiša, maksimalno se aktivirati na financiranju, ishođenju dozvola, ugovaranju i izvođenju mosta preko rijeke Cetine i zapadne spojne ceste na državnu cestu DC70, što je moguće završiti do lipnja 2015. godine.

Sadašnje stanje zastoja radova na najopterećenijoj prometnici u Hrvatskoj Solin – Trogir je potpuno neodrživo. Za ovu prometnicu postoje državni planovi i sredstva te aktivnim vođenjem i financiranjem ovaj projekt moguće je završiti do lipnja 2014. godine.

cestaZa Grad Split od iznimne važnosti je završiti dionicu ceste Solin – Klis koja predstavlja jedinu vezu sa auto-cestom i zaobalnim dijelom Županije, pa izražavamo zabrinutost zbog zastoja na dovršetku izgradnje druge trake.

Radove je potrebno ubrzati, jer s obzirom na pripremljenu dokumentaciju i poodmakle radove na najvećem dijelu, ova prometnica bi morala biti dovršena do iduće turističke sezone 2013. godine, kako bi se izbjegle ovogodišnje prometne gužve na prilazima Splitu - navodi se u priopćenju koje potpisuje Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.

Povezani članci

Who's Online

We have 66 guests and no members online