Kraljevi asfalta izborili Prvu ligu

"Posljednji Mohikanci" modernog rukometa, rukometaši RK Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata zasluženo su prvaci Druge lige Jug. Treniraju na otvorenome, u teškim uvjetima uspjeli su izboriti viši rang, sanjaju parket Dugoratke dvorane i nestrpljivo čekaju da se uskoro otvori barem ova nova Omiška sportska dvorana na Ribnjaku... - S obzirom da smo samovoljno odustali od Prve lige te pritom ostali bez 3-4 ponajbolja igrača, ova sezona nije imata rezultatski imperativ. Željeli smo uživati i igrati iz kola u kola, jačajući timski duh te polako uvoditi mlade igrače u svijet seniora. I evo, posložilo nam se da smo najbojje utakmice odigrali protiv izravnih konkurenata, a i iskustvo trogodišnjeg igranja Prve lige sigurno je dosta pridonijelo tome - rekao je trener Marin Stipičić nakon uspješne sezone ...

RUKOMET

Posljednji Mohikanci modernog rukometa

RK Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata

RK Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata zasluženo je prvak Druge lige Jug

Piše: D.Kuzmanić / Sportske Novosti

U subotu su u Trogiru, u utakmici posljednjeg kola 2. HRl Jug, seniori Hrvatskog dragovoljca pobjedom postali prvaci lige i izborili dogodine natjecanje u 1. HRL. Nastavlja se niz uspjeha dugoratskog rukometa. Kraljevi asfalta, “posljednji mohikanci" modernog rukometa, čuda rade na “domaćem” parketu splitskih Gripa i gostujući u dvoranama diljem Dalmacije i Hrvatske.

Dolaze neke nove generacije koje će imati, nadamo se (s otvaranjem nove sportske dvorane na Ribnjaku u Omišu) puno bolje uvjete za treniranje i utakmice. Do tada treniraju na otvorenom, u teškim uvjetima u kojima su uspjeli izboriti viši rang.

RK Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata

- S obzirom da smo samovoljno odustali od Prve lige te pritom ostali bez 3-4 ponajbolja igrača, ova sezona nije imata rezultatski imperativ. Željeli smo uživati i igrati iz kola u kola, jačajući timski duh te polako uvoditi mlade igrače u svijet seniora. I evo, posložilo nam se da smo najbojje utakmice odigrali protiv izravnih konkurenata, a i iskustvo trogodišnjeg igranja Prve lige sigurno je dosta pridonijelo tome - rekao je trener Marin Stipičić nakon uspješne sezone.

RK HD

Predsjednik Miro Skender o daljnjim planovima kaže:

- Tek sad smo si stvorli probleme. Igrački i sportski je da idemo naprijed, u ligu više. Svi igrači su iz naše škole rukometa, a uz seniorski uspjeh tu su i odlični rezultati svih mlađih uzrasnih kategorija. Ali previše je još uvijek pitanja, a odgovori se ne naziru. Nadamo se da će dvorana u Omišu što prije dobiti uporabnu dozvolu, te da ćemo pronaći sponzorstva koja će nas podržati u našim nastojanjima da podignemo razinu rukometa na još višu razinu - zaključio je predsjednik Skender.

RK Hrvatski dragovoljac iz Dugog Rata

Povezani članci

Who's Online

We have 48 guests and no members online