HUS: Nemamo nikakve informacije što se dešava s brodogradilištima

brodKada će se i na koji način dovršiti privatizacija Brodosplita? U kojoj je fazi realizacija privatizacije Brodotrogira s izabranim ponuđačem iako nisu dostavljene relevantne bankarske garancije? U kojoj je fazi projekt privatizacije brodogradilišta 3.maj? - najvažnija su pitanja koje Hrvatska udruga sindikata (HUS) postavlja u otvorenom pismu upućenom predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću i prvom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva Radimiru Čačiću.
..

ŠKVER BLUES

HUS: Nemamo nikakve informacije što se dešava s brodogradilištima

Izvor: Lider/Hina

Hrvatska udruga sindikata (HUS) u današnjem otvorenom pismu Vladi RH upozorava da posljednjih mjeseci iz resornog ministarstva gospodarstva nije moguće dobiti nikakve informacije o daljnjem postupanju u restrukturiranju i privatizaciji hrvatskih brodogradilišta te traži sastanak na tu temu.

Sindikat napominje kako im se obraća 's nemalom dozom razočaranja' vezano uz realizaciju zaključaka sa sastanka Čačića i sindikata u brodogradnji održanom 12. travnja 2012. jer do danas niti jedan od zaključaka nije realiziran.
 Podsjećaju da je tom prilikom utvrđena potreba da se sastanci predstavnika sindikata i Vlade na temu hrvatske brodogradnje održavaju redovito, ali i da do danas nije održan niti jedan.


Usprkos postojanju Povjerenstva za praćenje procesa privatizacije brodogradilišta u čijem su sastavu i predstavnici brodograđevnih sindikata, Vlada je mimo bilo kakvog kontakta s Povjerenstvom donosila odluke o privatizaciji brodogradilišta, ističu iz HUS-a.


Posljednjih mjeseci iz nadležnog ministarstva nije moguće dobiti nikakve informacije o daljnjem postupanju u restrukturiranju i privatizaciji hrvatskih brodogradilišta, navodi HUS u pismu u kojem od premijera i prvog potpredsjednika Vlade očekuju i traže sastanak na temu hrvatske brodogradnje.

Povezani članci

Who's Online

We have 160 guests and no members online