Brza cesta: konačno završen mitski natječaj za dionicu TTTS - Dugi Rat

Bivši splitski gradski vijećnik, agilni fejsbukaš i zaljubljenik u balun i splitske bile, Renato Čupić, i dalje neumorno iznosi na uvid javnosti javne dokumente od interesa za širu zajednicu. Tugu nakon kiksa Hajduka na Poljudu protiv Karla Bilića i njegovih Šibenskih funcuta, jutros mi je malo skinula Renatova objava o cesti zvanoj čežnja, brzoj cesti Split - Krilo - Dugi Rat - Omiš, točnije o dionici TTTS - Dugi Rat. Planiranje te dionice donjopoljičani čekaju skoro kao torcidaši mitsku titulu. I evo, konačno je završen mitski natječaj koji traje nevjerojatnih 19 mjeseci uz stalne žalbe, odluke Državne komisije pa i suda za Izradu izmjene idejne i glavne projektne dokumentacije, provedbu geodetskih i geotehničkih radova te ishođenje lokacijske i građevinske dozvole za dionicu TTTS – Dugi Rat sa spojnim cestama.
Na prošlom natječaju razlika u ponudama je bila 7 milijuna kuna, piše Renato, pa kad su ponude otvorene Hrvatske ceste su htjele izbaciti obje, ali je Državna komisija odlučila drugačije, a nakon toga i sud... Samo od odluke suda do sada prošlo je čak 5 mjeseci. Kada čujete i vidite brojne političare kako pričaju o brzoj cesti Split - Omiš, a pojma nemaju što se s sve s cestom i natječajima događa i zašto... no jedno je ipak svima jasno, fantomska alternativa jadranskoj "uspornici" po padinama Mošnjice trebala je biti gotova još prije 30-ak godina, a kada će i u stvarnosti, ne zna se s sigurnošću, još.
Ono što se zna jest da je brza cesta do Omiša trebala biti četverotračna cijelom svojom dužinom, ali je zbog troškova (i lobiranja Jeseničana?) 2015. "optimizirana" pa će biti četverotračna u dužini od 8 km do čvora Krilo Jesenice, a dalje prema Omišu dvotračna cesta... naravno, jednog dana kada se konačno i napravi. Zašto smo ovoliko sumničavi i pesimisti? Pa, za one koji su izgubili pojam o vremenu, napomenimo samo da lokacijska dozvola za brzu cestu datira iz 2006. godine... Pametnome dosta.

MB