Adventski vijenci.. i naša posla

Naš lokalni umjetnik i aktivist u kulturi i društvenom životu Joško Čizmić uhvatio se i izrade i oblikovanja adventskih vijenaca koje će se postaviti, uskoro, i predblagdanski ukrasiti trg Svetog Josipa (trg ispred crkve) u Dugom Ratu  Radovi polako napreduju, bili bi i brži da se još netko priključio i pomogao Čizmiću u izradi, no što je - tu je. Ne valja kukat, a znajući upornog Joška, sve će biti gotovo na vrime, osim ako nevrime (bura, kiša, snijeg?) ne učine svoje. No i to je dio predadventske "čarolije" u mistu, zar ne :-)). Po postavljanju, gdje će obilno pripomoći djelatnici Vlastitog pogona naše općine, adventski vijenac će se okititi ukrasima koje su sami napravili naša djeca iz dugoratskog vrtića. Naravno da se i drugi zainteresirani mogu (i trebaju) uključiti. Dobrodošli! Adventsko je vrijeme i treba urediti i okititi naše malo mjesto da u nešto ljepšem izdanju dočekamo nadolazeće blagdane i praznike. Jupiii!!

EPILOG: U Dugom Ratu su se u srijedu postavile dvije svijeće za veliki adventski vijenac, rad gorespomenutog našeg sumještanina, blagdansku instalaciju koji se nalazi na trgu Svetog Josipa, ispred crkve posvećene istom svecu. Nažalost, moramo i to spomenuti, oba svjetla na svijećama su ukradeni već istog dana, u vremenu između 16:00 i 16:30 sati. Takoreći ni mrak nije stigao pasti, a lopov ili zlonamjeran netko ih je već stigao vandalizirati. I ukrasti.

Što još reći? Ovaj čin ponajbolje govori u kakvom mjestu i među kakvim malomišćanima živimo... A možda je u pitanju samo dječja ili mladenačka obijest. Ili kakva meni nerazumljiva spačka. No nije vam baš neka baza! Nema veze, udarnik Joško će postaviti dva nova svijetla. Možda se naposljetku i razbije dugoratski mrak. Svejedno, da parafraziram jednog od naših brojnih Poljičkih pjesnika, naše svijetlo svejedno gori, a u  petak su djeca iz Dječjeg vrtića Dugi Rat ukrasila adventski vijenac.

Adventski vijenci

Foto: Joško Čizmić

Adventski vijenci

Adventski vijenci

Adventski vijenci

joško čizmić

Povezani članci

Who's Online

We have 277 guests and no members online