Gusari samo na tribinama

OmišNK OMIŠ - NK HRVACE 1:3 (0:1). Gosti iz Hrvaca zasluženo su odnijeli bodove iz grada drevnih gusara. Od gusarske tradicije, prkosa i žara malo smo toga danas vidjeli u igri Omišana na terenu. No zato je uokolo njega bilo na trenutke vatreno. Sredinom prvog dijela, nakon dosuđenog zaleđa domaćeg napadača, jedan je nervozni gledatelj, očito "navijač" domaćina, glasno prosvjedujući uletio u teren i krenuo put suca krojiti pravdu. Mogući veći incident spriječili su budni zaštitari. No ni to nije uspjelo "probuditi" neke domaće igrače da krenu s angažiranijom igrom. Naprotiv, puno bolje i konkretnije su kombinirali gosti. Iz sredine su na bokove često dolazile vrlo upotrebljive lopte, pa su napadači Hrvaca ozbiljno prijetili vrataru Vukoviću. Ubrzo su preko Kunca i došli u vodstvo ...

III HNL Jug.
Omiš. Stadion "Anđelko Marušić Ferata"
Gledatelja: 500

Sudac: Maro Kristić (Dubrovnik) - 7
Pomoćni suci: Blaž Pezo (Dubrovnik), Luka Lešić (Split), Ivan Balić (Split)

NK OMIŠ - NK HRVACE   1:3 (0:1)

Strijelci: 0:1 Kunac u 32 min., 0:2 Surać u 65 min., 1:2 Bilić u 84 min., 1:3 Božinović u 86 min.

Najbolji igrač: Tedi Surać (Hrvace)


NK OMIŠ

Vuković 6, Pivčević 6, Šarić 6, Knezović 6,5, Tomić 6 (od 76. Piplović), Kovačević 6 (od 66. Pušić 6), Jurčević 5,5, Brstilo 5,5, Bilić 6, Peković 6,5, Diego 6 (od 71. Rogošić 6,5)
Trener: Anto Rajković


NK HRVACE

Grčić 6,5, Vardić 6,5, Jerkan 6,5, Gabrilo 6,5, Zorica 6,5, Ramljak 6,5, Tomić 7, Kunac 7,5 (od 64. Božinović 7,5), Barać 7, Poljak 6,5 (od 60. Botica 6,5), Surać 8 (od 74. Maretić 6,5)
Trener: Mirko Labrović

detalj s utakmice Omiša


Gusari samo na tribinama

Piše: Mladen Banović

Gosti iz Hrvaca zasluženo su odnijeli bodove iz grada drevnih gusara. Od gusarske tradicije, prkosa i žara malo smo toga jučer vidjeli u igri Omišana na terenu. No zato je uokolo njega bilo na trenutke vatreno.

Sredinom prvog dijela, nakon dosuđenog zaleđa domaćeg napadača, jedan je nervozni gledatelj, očito "navijač" domaćina, glasno prosvjedujući uletio u teren i krenuo put suca krojiti pravdu. Mogući veći incident spriječili su budni zaštitari.

No ni to nije uspjelo "probuditi" neke domaće igrače da krenu s angažiranijom igrom. Naprotiv, puno bolje i konkretnije su kombinirali gosti. Iz sredine su na bokove često dolazile vrlo upotrebljive lopte, pa su napadači Hrvaca ozbiljno prijetili vrataru Vukoviću.

Ubrzo su preko Kunca i došli u vodstvo...

Posebno se svidio Tedi Surać, strijelac drugog gola i najraspoloženiji pojedinac na terenu, koji je na trenutke radio pravi dar-mar u šesnaestercu Omiša, a ništa lošije nije išlo ni Božinovića u drugom dijelu.

Vrijedi istaknuti da su i drugi i treći gol gosti postigli nakon odličnih proigravanja koja su usljedila nakon danas čestih pogrešaka domaćina u sredini.

omiški nogometGledatelje, a bilo ih je u solidnom broju, razočarala je osrednja partija i pristup Omišana ovoj utakmici (što je neke i dovelo u sumnju...), čast radišnim izuzetcima, koji u napadu, osim nekoliko ubačaja pred peterac gostiju, ništa konkretno i donekle opasno nisu napravili!

Jest, zabili su gol, reći ćete, što je uspjelo danas pospanom Biliću (nakon utakmice sam saznao da je momak igrao pod fibrom), koji je iz bijega i zabio nakon odličnog dubinskog proigravanja Pekovića.

Malo je to bilo, malo, za ikakav drukčiji ishod osim zaslužene pobjede gostiju. Može Omiš bolje...

Eh da, spomenimo da je Jure Žilić još na tribinama, a ne na terenu. Leđa, kaže,... Ma bit će bolje! ....

Povezani članci

Who's Online

We have 243 guests and no members online