Rokovi izgradnje brze ceste Trogir-Omiš i dalje nejasni

kasne radoviPrije pune četiri godine, koncem studenog 2007., na južnom izlazu iz Omiša otvoreni su radi na izgradnji projekta radnog naziva obilaznica Splita, koja obuhvaća gotovo 50 kilometara četverotračne ceste od Trogira do Omiša. Tadašnji predsjednik Hrvatskih cesta Stjepko Boban, istaknuo je kako je riječ o vrlo zahtjevnom projektu, posebice u okolici Omiša, koji je prema njegovim ondašnjim procjenama trebao biti gotov u roku od dvije godine. Danas, četiri godine nakon svečanog početka radova za izgradnji obilaznice Omiša, koja se sastoji od tri tunela, jednog mosta i tri vijadukta, radovi i dalje traju, a konačni rok izgradnje poddionice obilaznice Omiša i dalje je nejasan ...


ROKOVI, OKOVI

Rokovi izgradnje brze ceste Trogir-Omiš i dalje nejasni

Izvor: Omis-info.com

Kako nam je potvrdio Tonći Ljubetić, direktor projekta Hrvatskih cesta, još uvijek traju radovi na završetku prve od ukupno tri faze projekta.

brza cestaRadovi kasne, naglasio je direktor projekta Ljubetić iz više razloga. Prije svega, naglasio je, prve prognoze koje su dane tijekom svečanosti početka radova još 2007. godine, bile su preambiciozne u odnosu na tehničku težinu zahvata.

Drugi problem koji se ukazao već tijekom 2008. godine je nedostatak financijskih sredstava, dok je najveće poteškoće u borbi s vremenom uzrokovana zahtjevnim pripremnim radovima na osiguranju radilišta i dijela Jadranske magistrale od mogućih odrona.

Kašnjenja u izgradnji obilaznice Splita, nisu samo s omiške strane. Radovi na kaštelanskoj magistrali, također su danas već trebali biti završeni, no rokovi su i tamo debelo premašeni.

Kako su nam potvrdili u Hrvatskim cestama, konačno spajanje dionice Trogir – Split u punom profilu može se očekivati tek kroz dvije do tri godine.

Povezani članci

Who's Online

We have 56 guests and no members online