Advent u Dugom Ratu

U tijeku je Advent u Dugom Ratu. Takva su vremena došla da mjesto nije pravo dalmatinsko mjesto ako ljeti nema svoj Ljetni festival, a zimi Advent... U subotu smo se okupili u Žilića vrtlu, tik do dugoratske plaže, oko adventske kućice Humanitarne udruge "Talaja". Što da Vam pričam, sve znate kako lijepo i veselo bude kad marljiva ekipa organizira feštu (sredinom mjeseca mogla bi i nova). Valjalo je u subotu poviriti i do našeg "Pina", popularnog kafića na dugoratskoj plaži, gdje ćemo se svaki petak i subotu navečer do kraja ovog Ljeta Gospodnjeg 2019. lijepo družiti uz čašice razgovora, lipu spizu i ugodnu glazbu. Tko je imao vremena i volje popratio je u suboru i spektakularno otvaranje "Božićnog sela" u Docu Gornjem. Čuda radi rođak Tiho, skoro je i Bandića (onog pravog) priveo u Dolac! Respekt! Jer može se!
Nakon jutarnjeg oporavka u nedjelju smo mogli popratiti paljenje prve Adventske svijeće na lijepo ukrašenom trgu Svetog Josipa gdje je nakon večernje mise otvorena i prva župna adventske kućica. Evala! Bravo župnom odboru i župniku, Vlastitom pogonu Općine, našim umjetnicima iz Kruga, djeci iz dugoratskog vrtića i svima onima koji su pridonjeli da se malo duže družimo zajedno u ova blaga vremena i na lijepom dugoratskom trgu ispred crkve Svetog Josipa, zaštitnika (ovo malo preostalih) radnika i naših obitelji.
Vesele i ljupke župljanke marljivo su uz zvuke Božićnih pjesama posluživale domaće delicije, soparnik, fritule, kuhano vino, Milu - dugoratsko craft pivo pivara Tome, kobasice i ostale specijalitete s grilla,.. Lijpo je vidjeti pun trg u doba Adventa. Valjda će ovako i bolje biti i iduće nedjelje u Došašću..
Još jednom hvala svima koji su uložili svoje vrijeme i sposobnosti u organizaciji ovih lijepih događaja u našem mjestu, kao i svim posjetiteljima koji su svojim prilogom pomogli u humanitarnoj komponenti druženja. Vidimo se i idućeg vikenda, u većem broju, navečer po Dugom Ratu. A u međuvremenu, dočim stignu informacije, izvjestiti ćemo Vas i o ostalim kulturnim i zabavnim događanjima u Dugom Ratu, Dućama, Jesenicama, Poljicima i Omišu, a biti će ih poprilično...

POČEO ADVENT U DUGOM RATU

Piše: Mladen Banović
Foto: Razni izvori

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Počeo je advent i u Dugom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 418 guests and no members online