Omiš Summer Frei 2024.

Svima najdraže doba godine se vratilo! Napravite mjesta u kalendaru za ljetna događanja u susjedstvu, u Omišu, Poljicima i okolici nešto zanimljivo se događa skoro svaki dan od 3. lipnja do 1. listopada!
Nakon dvije uspješne godine, Turistička zajednica grada Omiša najavljuje povratak "Omiš Summer Frei" događanja, i to svakog tjedna, od 3. lipnja od 1. listopada.
Poznati  “Zimmer Frei” generacijama je bio neizostavni simbol ljeta u Dalmaciji. No, već treće godine, taj naziv se preobrazio u “Summer Frei” te predstavlja bogati program ljetnih događanja za sve generacije i ukuse. Pripremili su 10 različitih događanja namijenjenih za obitelji, ljubitelje sporta, kulture, glazbe, prirode i filma. Većina događanja su potpuno besplatna, predbilježbe nisu potrebne, a ni izlaz se ne naplaćuje.
Tako ljubitelji kulture mogu istražiti bogatu povijest na vođenim turama u gradu i posjetima muzejima te otkriti tajne gusarske povijesti. Za one koji vole ostati aktivnim za vrijeme odmora, pripremili su grupne tjelovježbe uz more, poput pilatesa i aqua aerobika, kao i uzbudljive vođene šetnje do tvrđave na 303 metra nadmorske visine. Za opuštene i romantične večeri, donose klapske nastupe u staroj gradskoj jezgri, ali i kino večeri na Gradskoj plaži. Mislili su i na najmlađe te za njih pripremili kreativne i sportske aktivnosti, gdje drugo nego na omiškoj velikoj plaži.
Provjerite program u nastavku članka i zakoračite u “Omiš Summer Frei”.
 

Omiš Summer Frei

Ovoga bi ljeta 'zimmera' moglo nedostajati, ali svim turistima u Omišu i široj okolici, koji nisu stigli isplanirali svaki sat svoga ljetovanja - koji muzej vidjeti, na koju turu otići, gdje i kako ispuniti ljetne i noćne dane, Turistička zajednica grada Omiša i ove godine poklanja svima dostupnu ljetnu manifestaciju 'Omiš Summer Frei', pod čijim se imenom krije čak 10 događanja za sve generacije - od kojih je većina potpuno besplatna, a koja će se redovito događati gotovo svakog dana, od 1. lipnja sve do 1. listopada, piše Dalmatinski portal.
Omiš Summer Frei jedinstvena je prilika da gosti upoznaju sva lica Omiša kroz besplatne ture gradom uz vodiča, planinarske ture, posjet gradskom muzeju i ispisivanje razglednica na glagoljici sa slovom ŠČ, priče o gusarskoj prošlosti, posjete muzejima i tvrđavama Mirabela i Fortica, besplatne kino projekcije pod zvijezdama, upoznavanje zaštićenih klapskih melodija i tradicionalnih plesova - i sve to dok uz aqua aerobik sessione u pratnji trenera rade na svojim ljetnim tijelima, a njihova se djeca zabavljaju na dječjim predstavama, sportskim poligonima i kreativnim i sportskim radionicama!
Kako kažu iz TZ-a Omiš, na drugom izdanju njihove ljetne manifestacije mjesta će biti za goste i domaće iz cijele Dalmacije, a prijave i rezervacije za dnevna i noćna događanja za cijelu obitelj nisu potrebne, stoga su svi pozvani da slobodno uskoče! Sve ture, izleti i druga događanja su na engleskom jeziku, kao i besplatne projekcije filmova na glavnoj gradskoj plaži. Recite svojim gostima da Omiš poklanja ture, kino na plaži i još puno toga ...
 

Advent u Omišu

 
Blagdan Svetog Ivana Nepomuka, zaštitnika grada Omiša, bogatim je i raznovrsnim programom obilježen i dalje se obilježava na ušću Cetine. Bogati i raznovrsni program počeo je Danom otvorenih vrata udruge Prijatelj Omiš, a cijeli popis i kalendar događanja kojeg su pripremili brojni omiški i poljički radnici u kulturi pronađite u nastavku članka... i naravno, ne propustite se pridružiti omišanima u feštama...

30. 5. 2023. UTORAK
ILIRSKO SJEMENIŠTE – 20.00 sati
Premijera predstave Kralj Edip/Sofoklo
Organizator: Centar za kulturu Omiš, Gradsko kazalište Mali princ.  
 

Operacija 4: Vrime je..

Ljubav prema Poljicima, gradu Omišu i vlastitim korijenima budi emocije koje je teško staviti u riječi, ali se zato može iskazati djelima. Vjernost svome kraju nikada nije skrivao omiljeni Vatreni, igrač londonskog Tottenham Hotspura, Ivan Perišić, o čemu osim motiva Omiša koje je dao istetovirati, sada svjedoči i novi uradak Turističke zajednice Grada Omiša. Budući igrač Hajduka, jer... vrime je, rijetko se pojavljuje u reklamama, ali za svoj grad u kojem je napravio prve nogometne korake, Perišiću nije bio problem napraviti i one filmske. Rezultat je novi promotivni video Omiša bondovskog naziva "Operacija 4".
Radnja videa dugoratskog redatelja Danijela Bolića inspirirana je Ivanovim povratcima u svoj rodni grad, kada među djecom, ali i odraslima, nastaje prava euforija, nakon čega kreću u potragu za svojim slavnim sugrađaninom. Isti osjećaj dijeli i većina turista, koji posjećuju ovaj jedinstveni dalmatinski gradić na ušću Cetine. Gdje je prošao, gdje je zadnji put viđen, gdje je sjeo na kavu - u Omišu su svi ludi za Ivanom! Tu je i mlado i staro ponosno na uspjehe slavnog nogometaša, zbog čega svi žele ovjekovječiti svoj trenutak s njim, putem fotografije ili autograma. Sve to dječački iskreno prenosi video koji donosimo u nastavku...
 

Proslava Dana grada odgođena za nedjelju

Bilo bi pametno otić malo navečer i izvan Dugog Rata, pogotovo u utorak, 16. svibnja. Susjedi tada slave Dan grada! A povodom Dana Grada Omiša u utorak navečer nas čeka koncert pjevačkih zvijezda TV emisija “A strana”, “Voice” i “Zvijezde pjevaju”, pa tko voli, nek izvoli, ja pak volim specijalitete omiških ugostitelja, pogotovo kad su za sve prisutne i veselim se Omiškoj Met Gali, reviji frizura čuvenih omiških frizera...
A gdje će se to sve održati u utorak? Na nasipu uz Park hrvatskih branitelja, kažu. Program počinje prije sumraka, pa bez straha slobodno mogu doći i Dugoračani, jer sve počinje od 19.30 sati.
Pa ako je kome radni tjedan monoton, evo prave prilike gdje izvesti kradljivicu srca ili pak zakonitu. Odlična spiza i još bolja zabava biti će savršen alibi, kao da poručuju marljivi neimari iz TZG Omiša koji Vas pozivaju da saznate više o cijelom programu na VisitOmis.hr .
 

Volontiraj na Omiškom ljetu

CZK Omiš organizira 34. Omiško kulturno ljeto koje će se održati od 19. srpnja do 31. kolovoza 2023. i u potrazi su za VOLONTERIMA.
Donja dobna granica volontera je 15.god, gornja ne postoji. Raduju se svakom novom poznanstvu i interesu za unaprjeđenjem kulturnog života grada Omiša (Maloljetni volonteri popunjavaju poseban obrazac roditeljskog odobrenja aktivnosti.).
Volonterski rad uključuje sve od pomoći pri organizaciji, promociji do sitnih priprema koje čine uspješnu realizaciju Omiškog kulturnog ljeta.
Kako bi omogućili da sve bude na vrijeme pripremljeno za program 34.Omiškog kulturnog ljeta zamolili bi svoje buduće volontere da budu spremni na prve pripreme do dva dana prije početka programa u trajanju od 19.07. – 31.08.2023.
Planirano vrijeme rada je po dogovoru sa slobodnim vremenom volontera. Na poklon se dobiva suvenir i akreditacija za besplatan ulaz za cijeli, bogat program 34. Omiškog ljeta! Volontersko iskustvo se upisuje u volontersku knjižicu.
Prijave su otvorene do subote 15.07.2023. te se zaprimaju isključivo u inbox Omiškog kulturnog ljeta https://www.facebook.com/ljetoCZK/  ili SMS / WhatsApp porukom na broj 095 85 86 111.  Prijave moraju sadržavati osnovne informacije (ime / prezime / godište / email / kontakt broj), dosadašnje volontersko iskustvo i motivaciju za sudjelovanjem.
Javite se, vidimo se na Omiškom ljetu!
 

Omišani, biraju se najljepši balkoni i okućnice

Omiš u cvatu na svakom katu! Nova turistička sezona je pred vratima, a to je dodatni razlog da Omišani svojim gostima pruže procvjetalu dobrodošlicu i učine svoj gradić još ljepšim mjestom za život i turistički boravak, stoga - grabljice u ruke! Stiže još jedan natječaj za izbor najljepše okućnice i balkona, a prijave su otvorene do 1. svibnja 2023. Uz poruku “Omiš u cvatu na svakom katu” otvoren je nagradni natječaj “Flora kao baština” za najljepše okućnice i balkone Omiša. U okviru prve faze ovog hvalevrijednog projekta djelatnici TZG-a Omiš podijelili su sadnice ukrasnih šparoga, ukrasnih kopriva i cigančica. U drugoj fazi natječaja pozivaju se svi Omišani da s gostima i sugrađanima podijele ljepote svojih okućnica i balkona, jer osim bogate povijesti naš identitet čini i jedinstvena flora na koju smo stoljećima ponosni.