Jadranske avanture na Mrčari, Broćancu i Novim Selima!

Jadranske avanture na Mrčari, Broćancu i Novim Selima!
Stiglo proljeće, još malo pa će turisti i ljeto. Adriatic Adventures ekipa predvođena našim poduzetnim dugoračaninom Krešom Glavicom osmislila je jedinstvene team building sadržaje na atraktivnoj lokaciji, nenaseljenom otoku Mrčara, pokraj Lastova, ali i na zanimljivim lokacijama na području splitsko-dalmatinske županije, Broćancu i Novim Selima. Svim "ovisnicima" o adrenalinu nude se jedinstveni team building sadržaji, boot camp, airsoft turniri, "ratne" igre gejmerskih naziva: Manhunt, Duall Challenge, War Games ...

ADRIATIC ADVENTURES

Jadranske avanture na Mrčari, Broćancu i Novim Selima!

Piše: Krešo Glavica
Izvor: Adriatic Adventures


Sam otok Mrčara je bio vojnog karaktera, pomorska baza bivše JNA te na njemu postoje brojni vojni objekti: kasarne, bunkeri, podzemne prostorije i tuneli, sklonište za podmornicu i sl. koje se, prenamjenjeni, koriste u avanturističkoj ponudi i ponudi pustolovnog turizma.

Jadranske avanture na Mrčari, Broćancu i Novim Selima!

Na otoku za vrijeme ljetne sezone obitava obitelj Pavelin koja se bavi robinzonskim turizmom te posebnu pažnju poklanjaju očuvanju izvorne prirode otoka.

Od infrastrukture, u funkciji je kuća sa 6 soba i 3 kolibe, za posjetitelje koji dolaze na pansion, restoran uz samo more, uz veliko pristanište te je idealna lokacija za nautičare željne izvorne domaće gastro ponude.

airsoft

Na području splitsko-dalmatinske županije za sada se koriste dva terena: u Broćancu, 20-ak minuta udaljenom od Splita te u (pazite dugoraćani!) Novim Selima udaljenim 30-ak minuta od Splita.

Oba terena su vrlo atraktivna, umjerene vegetacije, pogodna za nekoliko sati airsofta. Za napomenuti je da postoji mogučnost pripreme roštilja na terenu u Novim Selima te organizacije prijevoza samih igrača do lokacije i natrag.

Jadranske avanture na Mrčari, Broćancu i Novim Selima!

Zadruga Serapis, specijalizirana za avanturistički turizam, na čelu sa licenciranim voditeljem avanturističkog turizma (licenca izdana po završenom tečaju koji svake godine organizira Hrvatska Gorska Služba Spašavanja u suradnji sa Hrvatskom Gospodarskom Komorom a koju po zakonu RH moraju imati svi oni koji se bave avanturističkim turizmom) Krešimirom Glavicom, već drugu godinu zaredom organizira određene sadržaje poput paintballa, airsofta (simulacija ratnih igara uz korištenje vjernih replika pravog oružja) te Boot Campa.

Boot camp na Mrčari

Ovi sadržaji su idealni za suzbijanje stresa, rješavanje nagomilane negativne energije, poticanja na međusobnu suradnju i komunikaciju, itd., a prilagođeni su za oba spola, bez obzira na dob i fizičku spremu.

Što se tiče samih sadržaja na otoku Mrčara, u mogućnosti su zainteresiranima ponuditi 3 adrenalinska paketa, odnosno, 3 vrste aktivnosti, koje su predviđene kao vikend paketi:

Boot camp na Mrčari

PETAK

- polazak katamaranom iz Splita u 14:00
- dolazak na Lastovo u 17:00
- dolazak na Mrčaru u 17:30
- smještaj po sobama
- večera 18:30
- druženje

War Games na MrčariSUBOTA

- doručak 09:00
- natjecanje 10:00-12:00
- ručak 13:00
- rekreacija
- natjecanje 16:00-18:00
- večera 19:00
- druženje

NEDJELJA

- doručak 09:00
- odlazak trajektom sa Lastova
- dolazak u Split u popodnevnim satima


1. BOOT CAMP

Grupni i individualni vid natjecanja primjenom vojnih vježbi poput pravih vojnika, uz korištenje poligona (bodljikava žica, auto gume, razne prepreke i sl.), airsoft replika (gađanje u metu iz mjesta i pokreta, na kopnu i moru), rekreacija i društvene igre.

Manhunt na Mrčari

2. MANHUNT

Manhunt je jedinstvena team building igra, sa naglaskom na IGRA, koja nije bazirana na agresivnosti ili nasilju niti potiće na isto već upravo suprotno, potiče na međusobnu suradnju, razvijanje vlastitih sposobnosti, donošenje odluka i djelovanje u stresnim situacijama te, razvoj sposobnosti improvizacije.

Kada se na sve to doda snalaženje u prirodi, upotreba karte i kompasa, uz stručno vodstvo naših instruktora, dobijemo jedinstveni koncept team building igre kako za muški tako i za nježniji spol.

Bitno je za izdvojiti da je oprema koja se koristi, u službi same igre a sastoji se od uniformi, obavezne zaštite za lice (maske), oči (posebne naoćale) te štitnika za koljena. U upotrebi su još taktički prsluci u kojima se nalaze dodaci poput kompasa, karte, zviždaljke, reflektirajuće marame, radio veze itd.

Najvažniji dio opreme, koji ovu igru čini maksimalno realističnom su airsoft replike pravog oružja. Airsoft je vid rekreacije, simulacija ratnih uvjeta po specijalnim pravilima, sve popularniji u svijetu, pa tako u Hrvatskoj i kao takav nije zakonom zabranjen.

Manhunt na Mrčari

Replike pravog oružja koje se koriste, ispaljuju male, 6mm plastične kuglice koje su potpuno bezopasne i za ljude i za prirodu jer su biorazgradive.

Sam koncept igre je osmišljen kao igra „lovaca“ i „lovina“. Igra je osmišljena za 8-14 ljudi, od kojih su većina lovci a dvojica ili trojica su lovine. Lovine imaju vremensku prednost nad lovcima te za početak imaju samo kartu područja na kojem se odvija igra sa ucrtanim oznakama na kojima se nalaze oružje, streljivo, hrana, kamuflaža te s ciljevima igre. Oni moraju odlučiti o svojoj strategiji dok za to vrijeme kreće potjera.

war games na Mrčari

Čar igre je u tome što je nepredvidiva i tjera čovjeka da iskoristi sve svoje potencijale te se na kraju može dogoditi da se uloge i zamijene, odnosno da u jednom trenutku lovci bivaju lovljeni od lovina.

Svi igrači su opremljeni najmodernijim, novim replikama pravog oružja (M4, Kalašnjikov, snajperi, itd.), maskirnim uniformama, adekvatnom zaštitom, radio vezama i ostalim rekvizitima za što realističniji doživljaj i maksimalnu zabavu.


3. WAR GAMES (Airsoft)

Airsoft je vid rekreacije, sve popularniji u svijetu a korijene vuče iz Japana. Ustvari, to je simualcija ratnih uvjeta. S obzirom da je otok prošaran originalnim vojnim objektima, u mogućnosti smo organizirati ratne simulacije (ratne igre) za skupine do 16 ljudi, po unaprijed određenom scenariju. Npr. jedna grupa brani vojna postrojenja s nuklearnim glavama dok specijalna postrojba ima zadatak infiltrirati se na otok i deaktivirati nuklearke.

Ovakva vrsta rekreacije podrazumijeva korištenje airsoft replika i sve dodatne opreme (uniforme, zaštita, radio veza i ostali dodaci) uz maksimalni angažman svih sudionika u svim vidovima akcije ali i korištenje gumenjaka za „morske“ akcije te terenca za „kopnene“.

Krešimir Glavica

Za napomenuti je da se sve aktivnosti provode uz nadzor i vođenje naših instruktora, te da su sve aktivnosti maksimalno prilagođene za oba spola i bez obzira na fizičku spremu.

Jedina pretpostavka je da su svi sudionici dobrog zdravlja te da nemaju srčanih ili dišnih smetnji.


Sve informacije potražite na:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili na 098 91 77 140 .

Facebook: http://www.facebook.com/ultimateteambuilding
 

Mrčara adriatic adventures