Prvi Splitski fotomaraton privukao 70-ak fotografa

fotomaraton SplitČak 70 natjecatelja, profesionalnih i amaterskih fotografa, sudjelovalo je u subotu na prvom "Splitskom fotomaratonu" u organizaciji udruge “Klika” i Fotokluba Split”. Osnovni uvjeti za natjecanje bili su digitalni fotoaparat i ljubav prema fotografiji. Smisao je maratona da fotografije odgovaraju zadanim temama: 12 tema − 12 fotografija, a zona djelovanja bio je centar grada. − Ideja o održavanju fotomaratona došla je iz Zagreba, gdje se već organiziraju takva događanja. Jedna kolegica iz udruge “Klika” prenijela nam je to iskustvo i odlučili smo se zajedno upustiti u ovaj projekt, jer držimo da u Splitu nema dovoljno fotografskih događanja s obzirom na broj kvalitetnih fotografa u našem gradu − kaže naša Dugoraćanka Maja Prgomet iz Fotokluba "Split" ...

FOTOMARATON

Piše: D.Krnić / Slobodna Dalmacija
Slobodna Dalmacija

Start maratona bio je na Voćnom trgu, a kontrolni punkt u Đardinu. Teme su imale naslove iz naše zanimljive svakodnevice, poput “Riba ribi grize rep”, “Nema kafića do zidića” ili “Sve dan samo da prodam”.

fotomaraton Split

Premda je sunce žestoko pržilo, pa se već oko podneva živa na termometru popela iznad 30 Celzijevih stupnjeva, zaljubljenici u dobre fotografije neumorno su šetali kalama i klikali gradske kadrove.

Povezani članci

Who's Online

We have 153 guests and no members online