Brodosplit: Bruxelles prihvatio program restrukturiranja

brodogradnja u splituBrodosplitov program restrukturiranja dobio je zeleno svjetlo Europske komisije i splitski brodograditelji mogu ugovarati nove poslove! Vijest je to koja je danas obradovala Dalmaciju, a posebno razveselila brojne škverane i njihove obitelji. Ako prođe Brodposplit, onda prolaze i drugi programi, nedavno je škverskim sindikalistima rekao jedan visoki vladin dužnosnik i to je verojatno točno. Brodosplit, kao najveći, bio je test za cijelu hrvatsku brodogradnju. Pred škveranima je sad veliki posao, prvo ugovaranje gradnje novih brodova i osiguranje posla za svoje radnike, a onda, u narednom periodu dokazivanje svima da se kvalitetni brodovi mogu i moraju graditi bez gubitaka ...


ŠKVER BLUES

Europska komisija prihvatila program restrukturiranja

Izvori: Hina, Monitor, Slobodna Dalmacija

brodogradnja u splitu- Nama je i bilo najvažnije da se konačno skine blokada, koja bi da je potrajala još koji mjesec, škver do kraja ispraznila i od posla i od radnika. Imamo spremne ugovore za grčkog naručitelja i domaći Jadroplov, navozi će opet biti puni, a to znači i dovoljno posla za sve škverane - rekao je sindikalist Zvonko Šegvić za Slobodnu Dalmaciju.

Do sredine ožujka proceduru ocjenjivanja proći će i programi trogirskog te kvarnerskih brodogradiliša i sada je gotovo sigurno da će i oni biti prolazni.

Povezani članci

Who's Online

We have 231 guests and no members online