Zanimljivosti..

Treći FantaSTikon na FESB-u

Ostalo je još samo nekoliko dana do FantaSTikona, splitske konvencije fantastike, igara i znanstvene fantastike koji će se održati na FESB-u u terminu od 17. do 19. ožujka. Program započinje u petak u 20 sati, a tijekom 3 dana konvencije će se moći vidjeti, poslušati, igrati i izraditi mnoštvo predavanja, kostima cosplayera, društvenih i PC igara, radionica, grafika, stripova, i još mnogo toga. Počasni gosti Aleksandar Žiljak, Milena Benini i Kristina Bilota Toxicpanda će, osim predstavljanja, održati predavanja i radionice, dok će višnjanski astronom Korado Korlević započeti program konvencije svojim predavanjima o STEM edukaciji i svemirskom obzoru. Profesori s Filozofskih fakulteta u Splitu i Zadru dr. sc. Antonija Primorac, dr.sc. Josip Ćirić i dr. sc. Krešimir Krolo će u subotu pričati o istraživanjima o gamerima i TV serijama, Tomb of Ash će predstaviti kako su proslavili 20 godina izdavanja igre Tomb Raider, doznat ćete zašto su LEGO kockice hobi za odrasle, o stvaranju Dungeons and Dragons igre, kako su nastali bolid i motocikl FESB Racing Team-a, što će se sve moći raditi tijekom Tjedna Harryja Pottera u Gradskoj knjižnici Marko Marulić, kojih je 10 najboljih autora u povijesti fantastike, što gmiže u Dolini Vjetra i kako se slavenska mitologija uklopila u No Lord's Throne igru. Uz projekcije dugometražnih filmova Moomini - u lovu na komet i Secret of Kells, moći ćete pogledati i nekoliko kratkometražnih Harry Potter fan filmova, a već sada se može prijaviti za sudjelovanje u Harry Potter pub kvizu na Facebook stranici Algoritma. Prijave traju do četvrtka. Na licu mjesta se prijavite za veliki Geek Trivia Quiz, Filmski audio kviz, turnire u raznim društvenim igrama i PC igri Soul Calibur V, te radionice pisanja drabblea, izrade stripa, čarobnih štapića, irskog plesa, štita Thorina Hrastoštita, nekoliko LARP-ova  u organizaciji Terrble Creations iz Zagreba i veliko natjecanje u cosplayu. Cijeli program je dostupan na službenoj stranici konvencije.

Izvor: Dalmatinski portal

Blagajna konvencije otvara svoja vrata u petak, 17.3. u 19 sati, a cijene ulaznica su: 1 dan = 35,00kn; 2 dana = 55,00kn; 3 dana = 75,00kn; Cosplayeri = 50,00kn 3 dana; FESB-ovci i osnovnoškolci besplatno!
 


NAJAVA

Treći FantaSTikon u ožujku na FESB-u

Splitska konvencija fantastike igre i znanstvene fantastike u organizaciji Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST se vraća na FESB s mnogim zanimljivim gostima, predavanjima, radionicama i igrama. Više informacija potražite na službenom webu FantaSTikona.

A kako se niti jedna FANTASTična priča se ne može rasplesti bez vrijednih volontera, pa tako ni FantaSTikonova i ove se godine traže fantaSTične entuzijaste koji bi se pridružili u organizaciji. Uz nešto rada, 17.-19.ožujka na FESB-u vas očekuje puno igara, zabave i novih prijateljstava, a dio našeg malog tima možete postati ispunjavanjem prijavnice do 5. ožujka.

Povezani članci

Who's Online

We have 168 guests and no members online