Noć muzeja: U Omišu upoznajte život klapa

Festival dalmatinskih klapa Omiš poziva Vas da svojim posjetom uveličate prvo sudjelovanje izložbe 50 godina Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Noći muzeja. U novootvorenom izložbenom prostoru na adresi Petra Preradovića 6, u Omišu, u petak 27. siječnja 2017. godine s početkom u 18 h, očekuje Vas prigodna izložba fotografija, ugodna ćakula sa živućim akterima legendarnog Festivala uz predstavljanje monografije 50 godina FDK Omiš, neizostavna klapska pisma te povratak u prošla vremena projekcijom starih snimki omiškog Festivala. Program događanja potražite u nastavku..

NOĆ MUZEJA U OMIŠU

18:00 – 24:00 h  Izložba fotografija "Povijest omiškog klapskog pjevanja"

Izložba fotografija iz festivalske arhive s ciljem predstavljanja povijesti klapskog pjevanja u gradu Omišu te osnivanja Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Zanimljiv prikaz od samih početaka do danas, s težištem na osobama koje su pridonijele razvoju Festivala i klapama s područja grada.

18:15 – 18:30 h  Nastup dječje klape “Bepo” Omiš

18:30 – 19:30 h  Predstavljanje monografije “Ćakula o 50 godina klapske pisme u Omišu”

19:30 – 20:00 h  Nastup klape “Krunik” iz Kučina

20:00 – 24:00 h  Projekcije starih festivalskih snimki iz arhive HRT-a

Ne propustite u petak jedinstvenu priliku upoznavanja klapskog svijeta i uživanja u predivnim zvucima klapske pjesme, uz prigodne darove.

Povezani članci

Who's Online

We have 240 guests and no members online