Koncert Glenn Miller Orchestra u utorak na Prokurativama

U glazbenom dijelu programa ovogodišnjeg 61. Splitskog ljeta posebno se ističe koncert glasovita Glenn Miller Orchestra. Nakon koncerata 9. kolovoza u pulskoj Areni i dan kasnije na zadarskom Forumu, Splićani i njihovi gosti uživat će 11. kolovoza na Prokurativama u muziciranju ansambla jedinstvenog zvuka i duge tradicije. Ansambl danas čini 18 sjajnih glazbenika, na svom će se splitskom koncertu predstaviti  nezaboravnim skladbama poput Moonlight Serenade, Somewhere Over the Rainbow, In the Mood, Rhapsody in Blue, Chattanooga Choo Choo i mnogim drugima iz svog bogatog repertoara, koji broji više stotina skladbi, izvornih aranžmana Altona Glenna Millera i suvremenih skladbi, priređenih i izvođenih u Millerovu stilu. Na splitskim će Prokurativama nastupiti pod vodstvom Nizozemca Willa Saldenoma, ravnatelja orkestra za Europu..

SPLITSKO LJETO

Koncert Glenn Miller Orchestra ipak na Prokurativama

Izvor: Split.com.hr

Povijest Glenn Miller Orchestra seže u davnu 1937. godinu kada američki trombonist, skladatelj i aranžer Alton Glenn Miller formira ansambl specifične postave te originalnog i autentičnog zvuka, želeći ga izdvojiti između brojnih sličnih sastava toga vremena. Na vrhuncu slave Miller se 1942. g. odlučuje priključiti vojsci i reformirati vojnu glazbu, a dvije godine kasnije, u četrdesetoj godini života, pogiba u avionskoj nesreći.

Nakon prvog pokušaja Texa Beneka u osnivanju ansambla Milleru u čast i sjećanje, Ray McKinley okuplja 1956. godine novi sastav koji i danas poznajemo kao Glenn Miller Orchestra. Od tada su na stalnoj turneji, a godišnje održe gotovo tri stotine nastupa.

Ljubitelji dobre glazbe neće propustiti ovaj izniman glazbeni događaj, a za koji se ulaznice mogu nabaviti putem sustava Eventim, na blagajni HNK Split i u Music-shopu Koteks.

Povezani članci

Who's Online

We have 212 guests and no members online