ML/AI Split radionica: Osnove strojnog učenja

Danas je takoreći svaka tvrtka većim ili manjim dijelom informatička, a već za nekoliko godina, ako ne i danas, svaka IT tvrtka treba(ti će) stručnjake za umjetnu inteligenciju (AI) i strojno učenje (machine learning). U Splitu već neko vrijeme aktivno djeluje ML/AI Split grupa ljudi koju zanimaju sljedeće teme o kojima ne govore naši političari, a trebali bi, prije nego svi "punjači poreza" isele u Njemačku, Irsku,..: Machine learning, Artificial intelligence, Big data, Deep learning.. Nakon ljetne pauze, članovi ML/AI Split grupe nastavljaju s edukacijom kroz radionicu s bogatim i zanimljivim sadržajima koji bi i Vas potaknuli da što prije, ako već niste, "zaronite" u uzbudljivi svijet strojnog učenja i umjetne inteligencije.
Radionica će se održati u petak. 14.9. s početkom u 18 sati na FESB-u, u prostorijama PICS-a (bivšeg Microsoftovog inovacijskog centra). Sudionici radionice će se uz pomoć alata za obradu i vizualizaciju podataka - ORANGE upoznati sa osnovama strojnog učenja i to kroz nekoliko praktičnih primjera temeljenih na obradi slike. Izvođač radionice će biti dr.sc. Goran Zaharija sa Odjela za informatiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu. Više o sadržaju radionice pročitajte u nastavku..

ML/AI Split - druženje #3

1. Workshop – osnove strojnog učenja
FESB, PIC-s, Petak, 14.9.2018, od 18 h.

Sadržaj radionice:

1. Upoznavanje sa okruženjem – sučelje, mogućnosti alata i izrada vlastitih projekata.

2. Hijerarhijsko grupiranje elemenata – na zadanom skupu uzoraka (slika) će se demonstrirati navedena metoda koja služi za grupiranje uzoraka prema njihovoj međusobnoj sličnosti.

3. Izrada prediktivnog modela za klasifikaciju – korištenjem početnog uzorka izraditi će se prediktivni model za klasifikaciju različitih vrsta cvijeća. Također će biti demonstrirano kako se uz matricu konfuzije mogu pronaći pogreške u modelu.

4. Samostalni rad – nakon početnih primjera i upoznavanja sa alatom sudionici će imati mogućnost izrade vlastitih modela korištenjem prikazanih tehnika i metoda.

Agenda:

18:00 — 18:15 okupljanje
18:15 — 18:30 predstavljanje workshopa
18:30 — 20.00 workshop

Poslije workshopa slijedi već uobičajeno druženje i networking u prostorijama PICS-a i ispred na platou obzirom na lijepo vrijeme. Kao i uvijek svježa kava iz cafe aparata, osvježavajuća pića i grickalice su osigurani..