Turistička promidžba na Internetu

internet promidžba turizmaHrvatska turistička zajednica (HTZ) je na prezentaciji Dani hrvatskog turizma u Šibeniku izvijestila o uspjesima promidžbe putem različitih internetskih kanala. U svrhu promidžbe hrvatskog turizma, Hrvatska turistička zajednica još je sredinom 2009. godine otvorila službene Facebook stranice, koje sada imaju preko 407 tisuća obožavatelja uz rast od oko 1.000 novih korisnika dnevno. HTZ je u srpnju predstavila i aplikaciju Croatia.hr za pametne telefone s operacijskim sustavom iOS, Android i Symbian 3, koja omogućuje jednostavniji pregled sadržaja sa službenih stranica Hrvatske turističke zajednice. Javnosti je predstavljen i centralni pretraživač smještaja, koji korisnicima omogućuje pretragu putem tražilice i Google Mapsa za prikaz konkretne lokacije ... 

IT NOVOSTI S DANA HRVATSKOG TURIZMA

Turistička promidžba na Internetu

internet promidžba turizmaPiše: Dubravko Vandruš / Bug.hr
Izvor:
Bug.hr

Tijekom listopada je riječ Croatia pretražena 5, a riječ Hrvatska 7,5 milijuna puta, pokazuju statistički podaci Googlea. Što se tiče službenih stranica HTZ-a, one su tijekom prošle godine zabilježile 5,4 milijuna posjeta i 25 milijuna pregleda stranica, a od početka 2011. do listopada te su brojke iznosile 4,2 i 19 milijuna.

HTZ je u srpnju predstavila i aplikaciju Croatia.hr za pametne telefone s operacijskim sustavom iOS, Android i Symbian 3, koja omogućuje jednostavniji pregled sadržaja sa službenih stranica Hrvatske turističke zajednice, a korisne informacije može prikazivati i u offline načinu rada.

Javnosti je predstavljen i centralni pretraživač smještaja, koji korisnicima omogućuje pretragu putem tražilice i Google Mapsa za prikaz konkretne lokacije.

internet promidžba turističkog smještajaPretraživati je trenutno moguće smještaj na otocima, nacionalnim parkovima i parkovima prirode, objekte iz UNESCO baštine, hotela, kampova, marina, svjetionika i privatnog smještaja.

Cilj je da pretraživač u bližoj budućnosti postane centralni pretraživač cjelokupne turističke ponude, ističe pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a, Marin Kraljev.

Povezani članci

Who's Online

We have 838 guests and no members online