Pola milijuna na dočeku Puža i Bobana

Osam (8!) prosvjednika, deset policajaca i petnaest novinara. Pozdrav Facebook revolucionarima! (ka' šta sam i sam, op.ur.), jedan neuručeni šator, jedan uočljivi "putujući" BCTO transparent, jedno "i ja se cestom vozim i nije bilo posebnih problema" i 40-godina strpljivog čekanja epilog je "velikog" prosvjeda za brzu cestu Split - Omiš održanog danas ispred Škaričićevog staračkog doma.
- "Bilo nas je više milijuna pa se župan Boban prepao pritiska i sutra će odmah pred Vladu kampirati u šatoru koji smo mu poklonili. A i na sjednice županije će kao redovnu točku svaki put staviti izvještaj o stanju projekta brze ceste Split - Omiš (BCTO), Bravo Maja Prgomet, Josip Mušac, Tonći Blažević, Igor Skoko, Ante Renić i još par članova građanske inicijative za brzu cestu koji su došli u 9 sati na Zentu podržati akciju uživo, u ovaj vrući radni ponedjeljak. Nitko nam neće ništa servirati, za sve se moramo sami izboriti dragi ljudi..." - poručila je zabrinutom polumilijunskom pučanstvu na poslu, plaži, u koloni i po kućama, Marijana Puljak iz građanske inicijative za BCTO i sudionica jutrošnjeg prosvjeda.
Pročitajte ovdje što su novinari Dalmatinskog portala zapisali o prosvjedu za brzu cestu ispred Staračkog doma, te što je o cesti zvanoj čežnja našim županijskim vijećnicima rekao Goran Puž iz Hrvatskih cesta. Dalmatinski portal ima slovo i o tijeku sjednice županijskog vijeća..

Pola milijuna na dočeku Puža i Bobana

- Najprometnija cesta u državi nije zaslužila da dođu premijer i ministar i izvijeste nas o stanju projekta, o cesti koju čekamo 40 godina? Govorimo u ime pola milijuna stanovnika ovog područja koji gravitiraju ovoj cesti. Čvorom Stobreč prođe više od 60.000 vozila dnevno, što je više nego na Lučkom.  Osobno sam iz Krila, na pola puta od Omiša do Splita, i ovo nam je jedina cesta do posla, do škole, do bolnice – kazala je Marijana Puljak.

Pola milijuna na dočeku Puža i Bobana

Tonći Blažević za Dalmacija Danas kazao je da bi svi političari trebali surađivati na projektu omiške zaobilaznice.

Za to što brza cesta Trogir-Omiš nije gotova i nakon 40 godina krivi su naši kolege političari iz ovog bazena. Izgleda da svi naši zastupnici i ministri zaborave odakle su čim prođu Kozjak. Dva premijera smo imali iz ovih krajeva i nisu se baš umorili za ovaj najzagušeniji potez u cijeloj RH. Da vidimo sad premijera Plenkovića. Kolegica Puljak i ja u GV Splita ne sjedimo na istoj strani, ali nam nije problem surađivati kad se radi o dobrobiti ljudi u našem kraju. To je put za predstavnike svih političkih opcija.

Pola milijuna na dočeku Puža i Bobana
  Sebić: Maja Prgomet

šator za kampiranje Blaženka Bobana

Pola milijuna na dočeku Puža i Bobana

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online