Prosvjedna vožnja za brzu cestu Trogir-Omiš

pros jed za brzu cestu

Prosvjednom vožnjom u turističkom vlakiću od Dugog Rata do Omiša danas je skupina građana s tog područja izrazila negodovanje zbog zaustavljanja gradnje brze ceste Trogir-Omiš, tražeći njezinu izgradnju jer se ljeti u turističkoj sezoni na tom dijelu Jadranske magistrale stvaraju višekilometarske kolone vozila. Današnju je prosvjednu akciju organizirala Građanska inicijativa koja okuplja stanovnike s područja između Trogira i Omiša. Građanska inicijativa je putem interneta prikupila oko 2.000 potpisa građana za izgradnju ove brze ceste, a ta je peticija, prema riječima koordinatorice Marijane Puljak, dostavljena Vladi RH. Na današnju prosvjednu vožnju pozvala saborske zastupnike te gradonačelnike i općinske čelnike s područja između Trogira i Omiša, ali se odazvala samo splitska dogradonačelnica Anđelka Visković i vijećnik u Općinskom vijeću Dugi Rat Joško Čizmić ...

Prosvjedna vožnja za brzu cestu Trogir-Omiš

Izvor: HRT

Među potpisnicima peticije bili su i strani turisti, a jedan od njih je naveo kako od Švedske do Splita zrakoplovom putuje 4 sata, ali da mu je za dolazak u Omiš iz Splita potrebno još četiri sata zbog prometnih gužvi, rekla je Puljak.

pros jed za brzu cestu

Dodala je kako se udaljenost između Dugog Rata i Omiša u normalnim okolnostima vozilom prijeđe za desetak minuta, ali je ljeti katkad potrebno i po dva sata. Dnevno u ljetnom razdoblju cestom između Trogira i Omiša prođe gotovo 60.000 vozila te se stvaraju nesnošljive prometne gužve, istaknula je Puljak.

Rekla je kako je na današnju prosvjednu vožnju pozvala saborske zastupnike te gradonačelnike i općinske čelnike s područja između Trogira i Omiša, ali se odazvala samo splitska dogradonačelnica Anđelka Visković i vijećnik u Općinskom vijeću Dugi Rat Joško Čizmić.

pros jed za brzu cestu

Visković je izjavila kako je došla poduprijeti akciju Građanske inicijative jer je to iznad dnevne politike. Odbacila je tvrdnje kako nema novca za gradnju ove brze ceste. Novca uvijek ima, samo ga treba kvalitetno rasporediti, dodala je.

S izgradnjom 50-ak kilometara duge četverotračne brze ceste Trogir-Omiš, vrijedne gotovo 200 milijuna eura, Hrvatske ceste počele su u lipnju 2006. godine. Trebala je biti završena do kraja 2008. godine. No do sada je dovršen samo dio prometnice kroz Kaštela i manji dio oko Omiša, a kod Solina se cesta nastavlja na postojeću četverotračnu obilaznicu od Solina do Stobreča dugu 10-ak kilometara.

pros jed za brzu cestu

Povezani članci

Who's Online

We have 66 guests and no members online