2. Dani Omiške ulice

Susjedi u Omiškoj ulici u Dugom Ratu i ove su godine za sebe i svoje goste i prijatelje u petak, 10.08.2018. priredili vrhunsku zabavu, pravu veliku "dobrosusjedsku" feštu! A sve je krenulo lani idejom nastalom uz čašicu razgovora u lokalnoj konobi "Kadić"..
- Ajmo napravit feštu za sve iz naše ulice?
- Zašto ne? Ajmo!    
- I bi tako!
O velikoj fešti u OMIŠKOJ ULICI u Dugom Ratu lani su se raspisali i portali, o fešti u Dugom Ratu izvještavala je i “Slobodna Dalmacija”. I ove su godine lutajući reporteri svratili na bevandu, pa će valjda uskoro biti i nekog kvalitetnijeg prigodnog slova..
"DANI NAŠE ULICE" postaju tradicionalna dugoratska manifestacija. Sloge, tolerancije i prijateljstva u Omiškoj ulici u Dugom Ratu ne fali, a koja kuna za feštu među susjedima uvijek se da i u ovoj našoj vječnoj krizi pronaći..
Bilo je svega lipog u petak u Omiškoj ulici: nekoliko stotina veseljaka i njihovih gostiju, uvijek za feštu i druženje spremnih, kašete tužnih srdela koje su se veselo okrećale na gradelama, čak pet Poljičkih soparnika ispekla je vrijedna domaćica, a nije falilo ni ruku za ispeć gradele i gradele pune mješanog mesa, a tek torte i slatko..
Piva i osvježenja nije falilo za sve žedne, dobrog vina i bezalkoholnih pića također, a sve GRATIS zahvaljujući vrijednim organizatorima i prijateljima i donatorima kojima se i na ovaj način od srca ZAHVALJUJEMO (..jer njihovo je Kraljevstvo nebesko!!), a sparinu ljetne večeri dodatno su užarili DJ Čapo, DJ Kike i MC Leso izborom glazbe koji je navodio na pjesmu i ples.. i na još ponešto..
I sinoć je na after partiju bilo lipo, ali puno tiše, podružili smo se opet među sobom i lipo išćakulali, okrjepili lipim bokunima i čašicama dobrosusjedskog razgovora..
Planirali smo se i večeras opet malo na našoj ulici družiti, ali nećemo. Presjekao nas je jutros sve iznenadni odlazak našeg dragog susjeda STRUJE..
Tako to ovdje biva.. Druženje, fešta, pisma, vriće smija, pa šaka suza,.. Život u Dalmaciji. Život u Omiškoj ulici.

ČUDO U OMIŠKOJ ULICI

Piše i foto: Mladen Banović,

2. Dani Omiške ulice u Dugom Ratu
2. Dani Omiške ulice u Dugom Ratu
2. Dani Omiške ulice u Dugom Ratu
2. Dani Omiške ulice u Dugom Ratu
2. Dani Omiške ulice u Dugom Ratu
2. Dani Omiške ulice u Dugom Ratu
2. Dani Omiške ulice u Dugom Ratu

Povezani članci

Who's Online

We have 296 guests and no members online