Najbolje pizze u Omišu peku - Dugoraćani (Antula je otvorila vrata)

Pizzerija ANTULA u Omišu

Svake godine isti članak! Dokad, tako!! Kad ćemo više naprid! No sve dok ima neznalica (i izjelica), ja ponavljam... urbi et orbi... da najbolje pizze u Omišu peku - Dugoraćani. Svaka čast svim omiškim pizza majstorima, ali pravi štovatelji danas svugdje popularnog izvornog jela Napuljskih siromaha, kada se nađu gladni u gradu podno Mirabelle, prvo će poviriti u pizzeriju "ANTULA" koju vodi obitelj Bulić.
Priznajem, nisam baš neki ekspert za pizzu i pivo, kad sam gladan u Gradu radije svratim na srdele ili gavune u konobu U NAŠEG MARINA koja je također prvog dana lipnja običavala otvoriti vrata gostima, ili kod Mare i Joška u konobu JOSKAN kojeg valja uvijek posebno isticati jer marljivi Baučići rade cijelu godinu (svaka čast!) i imaju izvrstan roštilj, no od svih onih pizza koje sam probao ne sjećam se da je iz neke druge peći pred mene izašla ukusnija, slasnija i bolja talijanska delicija od one koju je napravio naš sumještanin Ivica Bulić.
Dugoraćani, slobodno zaboravite da će te ga idućih pet mjeseci viditi kako pedalira s najdražom i nasljednicima gore-dolje po dugoratskoj rivi ili s širom familijom ispija duge kave na plaži ispred Rivice. Pizza majstor Ivica je stariji član skladnog bratskog dueta odgovornog za duge file ispred ulaza u špici sezone i barem još jedan omanji red koji čami čekajući u kali ili na zidiću da se "oslobodi" koji stol. 
Drugi dio bratskog dueta je Mate Bulić, ne onaj raspjevani "piroman" koji je svojedobno uveseljavao dugoratske balunjere, već nadaleko popularni šef konobara, karizmatični vođa šanka i glavni maratonac s tacnom u jako familijarnom veznom redu Antule, nekad obećavajući roker koji se danas snalazi i u ulozi osobnog sommeliera (nije da briljira i u toj ulozi, ali vidno napreduje iz ljeta u ljeto, što se vidi iz sve bolje i za divno čudo sve pristupačnije vinske liste, za razliku od nekih.. eh!).

I sad dolazi ono najvažnije, od subote, 1.6., pizzerija "ANTULA" svim ljubiteljima svojih delicija opet širom otvara vrata! Svratite ima na početku sezone! Dođite im i poslije. Iskoristite dobro "predsezonu", dok u pizzeriju još ne nahrpi pola Mitteleurope i uvjerite se bez čekanja u dugoj fili pred ulazom ili na zidiću, da najbolju pizzu na ušću Cetine i dalje spremaju i peku - Dugoraćani. Dobar Vam tek! Još da složna braća konačno dignu taj kat i uhvate se istim žarom i roštilja i ostalih talijanskih i francuskih specijaliteta... ma gdje bi im bio kraj! No otom, potom,... vidimo se mi opet idućih dana na starom mistu, naravno, ako bude slobodnog mista, a ako ne bude pričekat ćemo...

Najbolje pizze u Omišu peku - Dugoraćani

Piše: Mladen Banović
Foto: Antula.hr

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani
  Čik pogodi tko to jede manistru u nadaleko poznatoj pizzeriji? 


Sve mi je kod mojih dragih Bulića super - osim jedne male sitnice...  Jednostavno ne mogu prežalit tužnu sudbinu ovog nesretnog kultnog Apple Macintosha iz 1984. kojem je kuhar izvadio Motorolinu 68000 "dušu" da bi u kultno kućište ugradio iPad! Ali gledajmo na to svetogrđe s praktičnije strane, produžio mu je život. Praktično je milenijalcima... a ja mu to sve dokle bude pizza, svijeta i Sunca ne mogu i neću oprostiti.... a još kad se sitin da se nesritni Mac-ko godinama tiho skrivao u mom najbližem susjedstvu..  Aarrghhhh!

Najbolje pizze u Omišu peku dugoraćani