Proračun se dobro puni, a od 'kapitalnih' objekata u Općini opet ništa

42. sjeednica Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Općine Dugi Rat u utorak, 2. travnja 2013. održalo je 42. sjednicu, posljednju u ovom sazivu, na kojoj je bilo i odluka i imenovanja, ali i konstruktivne rasprave i dobronamjernih savjeta, koji su često izostajali na prošlim sjednicama. Tako je vijećnik Branko Vojnović kazao kako se proračun Općine iz godine u godinu puni kao po nekom "kalupu", a važniji objekti, kao što su vatrogasni dom, ambulanta, sportska dvorana, kanalizacija (koja je došla do Dugoračke Glavice, ali ni to još nije u upotrebi) nikako do realizacije! Vijećnik Jurica Ivanišević ima drugačije mišljenje pa kaže: iako nismo ostvarili davne želje i na nedavnoj svečanoj sjednici povodom Dana Općine smo ustanovili da Općina nikome nije  dužna, a razni projekti se realiziraju na osnovu raspoloživih sredstava ...

42. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT


42. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT na TV Dugi Rat s Vimeo servisa

Video: Jakov Velić / TV Dugi Rat, Art Foto
Piše: Davor Grgat


Godišnji obračun proračuna Općine Dugi Rat za 2012. godinu, bio je planiran u iznosu od   14.690.000 kn, a ostvaren je u iznosu od 12.980.000 kn, što čini 90 posto godišnjeg plana proračuna.

Na posljednjoj sjednici su Usvojene izmjene i dopune Statuta Općine Dugi Rat, a usvojena je i odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova za vrijeme turističke sezone na području cijele Općine.

Donesena je i Odluka o participaciji općine za prijevoz učenika i studenata, a za ravnateljicu Narodne knjižnice Dugi Rat imenovana je Katica Franić.

Do idućeg saziva Općinskog vijeća, nakon lokalnih izbora, to bi bilo sve od vijesti iz Općinske vijećnice.

Povezani članci

Who's Online

We have 598 guests and no members online