Izborna skupština KUD Dalmacija Dugi Rat

Izborna skupština KUD Dalmacija Dugi Rat održana je 05.05.2023. u prostorjama društva u zgradi kulture u Dugom Ratu... Ne, ovo neće biti suhoparno izvješće s skupštine društva koje okuplja mnoge rasplesane mlade u Dugom Ratu, Dućama, Jesenicama, Omišu i okolici, već jedna od crtica koju valja objaviti javnosti jer riječ je o značajnoj družini koja radi na važnom poslu, na promociji i održanju naše tradicijske kulture, zavičajne baštine, naših starih hrvatskih plesova i narodnih nošnji. I to rade vrlo, vrlo dobro. Već više od 50 godina. U kontinuitetu. Čestitamo im i hvala im na tom upornom radu i trudu. I na uspjesima.
Društvo je na skupštini izabralo novu upravu. Novi predsjednik društva je Ante Raljević, dosad neumorni tajnik, "katica za sve", a danas novi čelnik društva pred svojom novom dionicom. Nova tajnica je Ana Kadić. Čestitam dragoj susjedi i naravno, i šjor Anti Raljeviću.
Novi Upravni odbor društva čine, uz već navedeni dvojac i bivši presidente Srećko Zelić, Anita Lelas, Slavica Bolić, Ines Kadić, Ivana Klarić, Karlo Lozić i Ivan Ćurlin. Čestitamo i njima.
Novi Nadzorni odbor čine Filomena Božić, Karlo Kaćunić i Matej Uzinić.
Spomenimo i momka koji u ovom društvu nikad ne bi trebao imati posla, osim da pleše - Vjeko Nazor, likvidator.
Planovi društva su optimističniji nego ikad. Dvije titule, tri kupa, jaka seniorska ekipa, brojni pomladak, najbolji u državi u svom uzrastu, par pomoćnih igrališta, nove kopačke i nošnje.... pardon, to je Strategija Hajduka za Raljevićevog mandata, a ciljevi našeg folklornog društva su uvijek isti, nastaviti još bolje, kvalitetnije, u što većem broju, dalje, duže, po svim merdijanima, i paralelama, plesati, nastupati i promovirati našu tradiciju, kulturu, našu Hrvatsku i naš Dugi Rat! I ne zaboraviti se zabaviti i družiti dobro pri tome, ako je moguće.  
Ostalo s skupštine, a bilo je toga, u idućim informativnim emisijama...

Piše: Mladen Banović

Povezani članci

Who's Online

We have 59 guests and no members online