Položen kamen temeljac za Mall of Split

kamen temeljacNa samom ulazu u Split, neposredno uz Vukovarsku ulicu, na križanju ulica Zbora narodne garde i Domovinskog rata, započeti će gradnja trgovačkog centra najnovije generacije pod imenom Mall of Split. Investitor trgovačkog centra je konzorcij stranih ulagača, a developer i suinvestitor je Tulipan Grupa iz Splita. Prva faza, koja podrazumijeva trgovački centar, biti završena za oko 16 mjeseci. U objektu moderne arhitekture i funkcionalnog dizajna bit će više od 200 poslovnih prostora, a planirano je i više od 2300 parkirališnih mjesta. Sagradit će se 11 multiplex kina, disko, dječje igralište, brojni restorani, hipermarket.. Uz trgovački centar planirana je gradnja poslovnog i rezidencijalnog tornja te niza rezidencijalnih objekata ...

GRADI SE JOŠ JEDAN VELIKI TRGOVAČKI CENTAR

Zdanje Mall of Split zapošljavat će 1.500 osoba

U Spitu će niknut će velebni objekt, regionalni trgovački zabavni centar najnovije generacije Mall of Split.

Izvor: Dnevnik.hr / TV Nova

Mall of Split samo je jedan od osam projekata koji razvija tvrtka Tulipan grupa na istoj lokaciji. Uz trgovački centar planirana je gradnja poslovnog i rezidencijalnog tornja te niza rezidencijalnih objekata. Realizacija cjelokupnog projekta ima za cilj urbanizaciju i oživljavanje istočnog dijela Splita i stvaranje prve planirane urbane četvrti.

Cijelo područje, ističu privatni investitori iz Tulipan grupe, prerast će u novu gradsku središnju zonu i stvoriti atraktivnu lokaciju koja će obogatiti ponudu grada podno Marjana. Sam trgovački dio centra, točnije njegova gradnja i opremanje vrijedni su oko 175 milijuna eura. Grad Split imat će velike koristi. Više od 42 milijuna kuna slit će se u gradski proračun iz komunalnog doprinosa.

Uvjet Grada za Mall of Split bio je gradnja šest prometnica na Mejašima koje će, obećavaju investitori, i biti sagrađene. U objektu moderne arhitekture i funkcionalnog dizajna bit će više od 200 poslovnih prostora, a planirano je i više od 2300 parkirališnih mjesta. Sagradit će se 11 multiplex kina, disko, dječje igralište, brojni restorani, hipermarket... Broj iznajmljenih prostora bliži se polovici raspoloživih, a najavljeno je da će biti zastupljeni i neki brendovi kojih dosad nije bilo u Hrvatskoj.

mall of Split

'Pomoć i suradnja glavne su značajke vezane uz ovaj projekt. Došli smo u ovaj dio svijeta prije pet godina i osnovali grupaciju Tulipan. Dugo je trebalo da preuzmemo zemljište, oko 150 vlasnika', kazao je Jürgen Steinke, član uprave Tulipan grupe.

Za konceptualizaciju je bila potrebna pomoć društva iz Njemačke, a za izvođača su izabrali Stipić grupu po načelu 'ključ u ruke'. Prema riječima Jürgena Steinkea, Mejaši će postati novo središte Splita, novi centar zabave, stanovanja, novih radnih mjesta...

A duh Mediterana u centar će unijeti lokalni obrtnici i trgovci. Na gradnji objekta idućih 16 mjeseci bit će svakodnevno zaposleno više od 500 ljudi. Za 500 dana sagradit će 180.000 četvornih metara. U centru će raditi više od 1.500 osoba.

175 milijuna € investitori će uložiti samo u prvu fazu gradnje arhitektonski impozantnog zdanja. Prva faza podrazumijeva gradnju i opremanje trgovačkog dijela Mall of Split. Otvaranje je planirano u proljeće 2013.  Tulipan grupa priprema još 8 projekata na površini od 35.000 četvornih metara.

Who's Online

We have 122 guests and no members online