O Balon-dvorani u Dugom Ratu

balonU programu javnih potreba u sportu naša Općina je u 2012. u proračunu predvidjela sredstva za privremeno rješenje sportske dvorane u Dugom Ratu kroz javnu nabavu "balon" dvorane. Ovu investiciju naši Općinari bi riješili kreditom banke u iznosu od 1.800.000 kn. Što bi sportska dvorana značlila našim rukometašima, i muškom i ženskom klubu, te malonogometašima i rekreativcima vjerujem ne treba posebno isticati. Uostalom već godinama su Dugoraćan/i/ke jedini u Dalmaciji koji ozbiljan rukomet treniraju pod svodom nebeskim i na asfaltu "Streljane" i na čuđenje ostatka države u kontinuitetu bilježe odlične rezultate (mlađi uzrast RK HD prije par godina bio je i prvak države!). Natkrivanje balonom otvorenog igrališta na "Streljani" i postavljanjem odgovarajuće podloge za igranje dvoranskih sportova, rukometa, malog nogometa, košarke, odbojke,.. u Dugom Ratu moglo bi se po mišljenju doljepotpisanog (pa čak i trebalo) realizirati "u paru" s uređenjem barem dijela pomoćnog igrališta NK Orkan ...

O Balon-dvorani u Dugom Ratu

Piše: Mladen Banović

Na pomoćno nogometno igralište mogli bi se izmjestiti postojeći reflektori sa igrališta na Streljani, te ne narušavajući glavnu funkciju pomoćnog igrališta NK Orkan i potrebu nogometnog kluba za pomoćnim terenom, u dijelu prema vrtiću sadašnjeg pomoćnog igrališta urediti barem igralište za košarku, ako ne već i cijelo pomoćno igralište.

Pomoćno igralište bi osim članovima NK Orkan moglo biti dostupno i svim zainteresiranim rekreativcima s područja naše Općine.

Budući upravitelj dugoratske balon-dvorane (netko od već postojećih zaposlenika Općine Dugi Rat?) osim potreba rukometnih klubova mogao bi imati u vidu i potrebe rekreativaca, te razmisliti o terminima za rekreativce u dvorani, te mogućnostima postavljanja mobilnih koševa, mreže za odbojku...

balon dvorana

A što Vi dragi sumještani, a pogotovo sportaši, kako aktivni, tako i rekreativci, mislite o ovome? ...

Pozivamo Vas da u komentarima članka slobodno, konstruktivno (bez vrijeđanja i omalovažavanja molim!), napišete svoje stav, mišljenje i da tako aktivno sudjelujete u nadamo se kvalitetnoj "raspravi" o temi konkretne i realne realizacije sportske dvorane u Općini Dugi Rat, temi koja ima mnogo važnih aspekata, kako finacijskih, pravnih, sportskih, društvenih, zdravstvenih, odgojnih koji u ovom mom malom prilogu našoj "raspravi" nisu ni dotaknuti.

Unaprijed hvala!

Povezani članci

Who's Online

We have 97 guests and no members online