Prinova u floti katamarana obitelji Tomić iz Krila

Poduzetna brodarska obitelj Tomić iz Krila svojoj floti pridružila je i brzi dvotrupac “Espalmador Jet” koji će već od proljeća zaploviti na liniji Split - Dubrovnik. Nakon početnih pregleda koji će se tijekom predstojećih nekoliko dana odraditi uz dokove splitske teretne luke, katamaran koji može ukrcati 359 putnika i sedam članova posade isplovit će prema NCP-ovu remontnom brodogradilištu u Šibeniku gdje će se obaviti manji radovi i prilagodbe prostora. - Katamaran je u dobrom stanju, građen je za duge plovidbe, a najvažnije je da će biti komforan za naše putnike. Vjerujemo da će već sredinom ožujka biti spreman za preuzimanje linije - kaže Luka Tomić, prvi čovjek obiteljskog obrta..

PRINOVA S IBIZE U OBITELJ TOMIĆ IZ KRILA

Do Dubrovnika brzim dvotrupcem od 3 milijuna €

Izvor: Slobodna Dalmacija

- Već dugo vremena tražili smo brod koji svojim putničkim prostorom odgovara zahtjevima linije za Dubrovnik, ali na tržištu općenito nema previše brodova na prodaju. Ipak, već duže vrijeme smo pratili “Espalmador Jet” i kada nam se pružila prilika, odlučili smo se za njegovu kupnju.

Za taj dvotrupac izdvojili smo tri milijuna eura, međutim treba znati da je prigodom gradnje 1999. godine u Australiji vrijedio 11 milijuna dolara, što bi po sadašnjem tečaju bilo između 13 i 15 milijuna dolara. Brod je u dobrom stanju, građenje za duge plovidbe, a najvažnije je da će biti komforan za naše putnike. Vjerujemo da će već sredinom ožujka biti spreman za preuzimanje linije - kaže Luka Tomić, prvi čovjek obiteljskog obrta.

Do Dubrovnika brzim dvotrupcem od 3 milijuna €

Uz gotovo 40 mjesta više u odnosu na svoga prethodnika na jadranskoj pruzi, sadašnji “Espalmador Jet”, kojem će Kriljani uskoro nadjenuti novo ime, u putničkom prostoru ima i nekoliko zanimljivih sadržaja koji će privući domaće i strane goste, poput igraonice za djecu i zone za smještaj životinja.

Novi katamaran u Tomićevoj floti izgrađen je prije 16 godina u australskom Fremantleu za norveške naručitelje pod imenom “Draupner”. Od ožujka do lipnja 2007. godine nakratko je, kao talijanski “Ammari”, plovio na linijama prema otocima u Tirenskome moru, da bi ga potom kupili Španjolci za održavanje pruga između balearskih otoka Ibize i Formentere.

Na dalmatinskoj dužobalnoj pruzi, podsjetimo, do studenoga je plovio brzi brod “Krilo Star”, koji se također nalazi na remontu u šibenskoj Mandalini nakon što su ga Tomići poslije samo godinu dana provedenih pod hrvatskom zastavom prodali Španjolcima.

Povezani članci

Who's Online

We have 113 guests and no members online