Kreća Treća liga: Omiš - Zagora

jure žilićRibnjakU novom izdanju Treće nogometne lige Jug koja starta danas traži se nasljednik prošlosezonskog prvaka Splita. Prvi favorit prvenstva i momčad koju će svi pokušati “skinuti” je ambiciozno Dugopolje. Pored za hrvatske sportske uvjete nedavno otvorenog spektakularnog novog stadiona što znači da će imati sve infrastrukurne uvjete za viši rang Dugopolje ulazi osjetno pojačano kako igrački, tako i u stručnom stožeru... Nogometni klub Omiš, koji je pomladio ekipu ali i svoje jato vratio i neke iskusne igrače poput Jure Žilića, Antonia Pekovića,.. u subotu u 17:30 sati u svom "Ribnjaku" dočekuje Zagoru. Jure Žilić ove godine Omišu prognozira borbu u sredini tablice, a kao favorita prvenstva vidi Dugopolje i Raštane ...

NOGOMET

KREĆE TREĆA LIGA

Dugopolje korak ispred stadionom i trenerom

Piše: Frane Vulas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Glavno ime prijelaznog roka je novi trener Dugopolja Ivan Katalinić, a u momčad je sletjelo i mnogo novih iskusnih igrača, od Danijela Vuškovića, Gorana Granića, Joška Rajčića, Igora Škorputa, Mladena Bajamića...

Prošle sezone drugoplasirane Raštane zadržale su veći dio momčadi i figuriraju kao najveći konkurent Dugopolju. Njima uz bok su i hit prošlog proljeća Velebit, te nesuđeni drugoligaš Zmaj. Ne smije se zaboraviti ni povratnika Uskok koji ima sasvim solidnu momčad, kao i uvijek opasna Zagora, Hrvace...

Longfield Road u Dugopolju
Stadion u Dugopolju, od milja nazvan "Longfiled Road" / Nikola Vilić / CROPIX


Uz prošlosezonskog drugoligaša Trogir novaci u ligi su već spomenuti Uskok kojeg vodi Siniša Turković i Dinara pod vodstvom bivšeg stratega Zagore Harija Vukasa, dok je osim prvaka Splita natjecanje napustio kaštelanski dvojac GOŠK KG i Val.

Upravo je Trogir jedan od najvećih kandidata za ispadanje jer se zbog velike kriza koja je uzdrmala klub rasula momčad, pa će u natjecanje u znatno pomlađenom izdanju, dobrim dijelom s juniorima.

Prvaci tri Treće lige izravno će se plasirati u Drugu ligu dok će o četvrtom putniku odlučiti razigravanje drugoplasiranih momčadi Treće lige Istok i Zapad.

Međutim, ako naredne sezone Prva HNL ne bude brojala 16 klubova u Drugu ligu će samo dva kluba koja će se dobiti iz dva kruga kvalifikacija.

Prvak Treće HNL Jug će igrati kvalifikacije s prvacima preostalih dviju Trećih liga, dok će četvrtog sudionika kvalifikacija dati prethodni dvoboj drugoplasiranih klubova Treće HNL Istok i Zapad.

Iz lige obavezno ispada posljednjeplasirani klub, a broj klubova koji će ispasti ovisi o tome tko će ispasti iz Druge HNL, a ako se smanji Prva HNL može doći do lančane reakcije.

Zna se jedino da će Treća HNL Jug i sljedeće sezone imati 18 članova.


Omiš - Zagora

Nogometaši Omiša koji su ove godine pomladili ekipu, ali i u svoje jato vratili nekoliko iskusnih igrača poput Jure Žilića, Antonia Pekovića... sezonu otvaraju u svom "Ribnjaku" gdje u subotu u 17:30 sati dočekuju ekipu Zagore.
 

NK Omiš na svom Ribnjaku


Najbolji nogometaš "gusara" Jure Žilić ove ogdine Omišu prognozira borbu u sredini tablice, a kao favorita prvenstva vidi Dugopolje i Raštane. Ne upušta se Jure u prognoze tko će ispasti iz lige, kaže da nema baš potpuniji uvid u snagu ostalih ekipa, no ističe da "svake godine pola klubova krene s nerealnim ambicijama te se na kraju moraju spašavati".


Hrvace - Dugopolje

Derbi kola na otvaranju Treće lige odigrat će se u nedjelju u Hrvacama gdje će momčad trenera Mirka Labrovića dočekati najvećeg favorita prvenstva ambiciozno Dugopolje.

Hrvace su i na startu prošle sezone dočekale tadašnjeg prvog favorita lige Split i tada nanijele “crvenima” poraz, pa domaćin kontra momčadi Ivana Katalinića opet priželjkuje sličan scenarij.

- Očekujem pravu nogometnu feštu i dobro ispunjen stadion. Dugopolje ima sve preduvjete za Drugu ligu, od infrastrukture do izrazito kvalitetne momčadi, a dolazak Katalinića je veliki dobitak za ovu ligu i dodatni motiv će mi biti suprostaviti se takvom stručnjaku. Dugopolje je favorit no u jednoj utakmici je sve moguće. Mislim da se možemo nositi sa svakim i da ćemo svakome biti tvrd orah - najavio je Labrović.

Povezani članci

Who's Online

We have 272 guests and no members online