Mali balun: Zimska omiška liga

Malonogometni klub Olmissum iz Omiša osim što već dvije godine drži primat u hrvatskom malonogometnom prvenstvu može se pohvaliti i fantastičnom organizacijom Zimske omiške lige koja se igra već četiri godine a prati se na svim dostupnim platformama novoga doba (mobile app, FB, instać, podcast, live stream) što je čini pravim raritetom u Hrvatskoj kada su amaterske lige malog baluna u pitanju, piše portal Dalmatinski nogomet.
Kako je sve krenulo rekao im je prvi čovjek lige Juraj Grizelj, domaći momak iz Duća koji je ligu pokrenuo 2018. godine, a od 2020. godine je izvršni direktor MNK Olmissum.
Ove svete nedjelje u dvorani na Ribnjaku u 18:30 odigrat će se i All star susret, koji će postati tradicionalan, no u nedjelju zbog omikrona neće biti publike no svi će ljubitelji malog baluna sve moći pratiti putem LIVE streama.. jer mali balun je velika igra..

MALI BALUN VELIKA IGRA

Piše: Dalmatinski nogomet

Zimska omiška liga ima svoju aplikaciju, Facebook i Instagram stranicu pa čak i podcast što je čini najljepšom malonogometnom pričom amatera, a ove nedjelje u dvorani na Ribnjaku (početak u 18:30) odigrat će se i All star susret koji će postati tradicionalan, nažalost neće biti publike no svi će ljubitelji malog nogometa sve moći pratiti putem LIVE streama iz dvorane.

Zimska omiška liga nasljednik je Omiške ljetne lige koja se igrala šezdesetih godina prošlog stoljeća na betonskom igralištu Punta u Omišu, liga se prekidala, na kraju se i ugasila, na inicijativu lokalnih ekipa prilikom izgradnje dvorane na Ribnjaku 2018. godine došao je upit do nas u Olmissum, je li klub zainteresiran za organizaciju lige ili turnira što po statutu klub ima pravo organizirati.

Liga je pokrenuta, u prvoj smo sezoni imali 12 ekipa, već sljedeće godine smo imali dvije lige, u četvrtoj sezoni limitirani smo terminima i zato smo ostali na samo dvije lige. Iako su uvjeti oko korone takvi da nema publike i uz sve mjere ove smo godine organizirali i turnir, kako nam primarni cilj nije zarada nego zabava u ovim vremenima to smo i uspjeli i vjerujem da će i taj turnir iz godine u godinu biti sve jači i poznatiji.

Liga se igra po pravilima malog nogometa 5+1, prilagođena je amaterima, uvjeti u dvorani na Ribnjaku su odlični, praćenje lige je na visokom nivou i pred njom je svijetla budućnost.

Upita ima sa svih strana, neke ekipe koje su udaljene od Omiša i do sto kilometara žele igrati kod nas, ali kako sam rekao termini su najveći problem, no vjerujem kako ćemo već dogodine imati tri lige, sezona kod nas traje od rujna do Uskrsa.Želio bih napomenuti kako je naša liga jedina liga koja se lani završila do kraja, nakon zabrane odigravanja u dvorani, ligu smo završili vani, na betonu, nisu se sve ekipe složile s time što nam je bilo razumljivo, no dobili smo prvaka lige, ekipu sv. Roko koji na završnici amaterskih liga Hrvatske osvojio visoko treće mjesto, u polufinalu ih je nadvisio prvak lige, splitski Monty Python što je svakako veliki uspjeh naše lige. – rekao je Juraj Grizelj.

Povezani članci

Who's Online

We have 92 guests and no members online