Ivan Vulić: Osvrt na trasu brze ceste TTTS - Podstrana - Dugi Rat - Omiš

Uz još jedan podsjetnik na javnu raspravu koja će se održati u petak 14. 9. 2018. u 14 sati u prostorijama Općinske vijećnice u Dugome Ratu, skrećemo Vam pažnju na osvrt dipl. inž. građ. Ivana Vulića na trasu brze ceste čvor TTTS – čvor Stara Podstrana – čvor Krilo Jesenice – čvor Dugi Rat – most Cetina.

"Zahvaljujući zakonskoj obavezi stavljanja na javni uvid Studije o utjecaja na okoliš državne ceste D8; dionica: čvor TTTS – čvor Stara Podstrana – čvor Krilo Jesenice – čvor Dugi Rat (Duće) - most Cetina, te prezentaciji Planirane izgradnje državnih cesta na području Splitsko - dalmatinske županije na županijskoj sjednici održanoj 30. srpnja 2018 , konačno smo došli do zvaničnih saznanja o tome što se planira poduzeti po pitanju rješavanja ovog najvećeg hrvatskog prometnog problema.
Analizirajući u uvodnom dijelu spomenute Studije opis zahvata, kao i izložene podloge, te plan i zgradnje u periodu 2017. – 2020 , grozna je spoznaja da se u proteklih 11 (jedanaest ) godina ništa nije poduzelo nego se još jednom kreće ispočetka .
Nažalost , od početka izgradnje 2007, osim ' krnjeg privremenog rješenja' (radni tunel) spojne ceste od mosta „Cetina“ do D70, Hrvatske ceste nisu napravile nikakve pozitivne pomake u cilju racionalizacije i realizacije projekta, što je potvrdio i predstavnik Hrvatskih cesta d.o.o. iz Zagreba g . Goran Puž na zadnjoj sjednici gradskog vijeća Grada Split a održanoj početkom rujna 2018. Iskreno, to me osobno i ne čudi jer s jednim te istim kadrovima koji se dugi niz godina samo horizontalno rotiraju i u Hrvatskim cestama i u resornom Ministarstvu, to nije ni moguće realizirati.
Zato smatram potrebnim iznijeti vlastito viđenje i prijedloge u cilju dugoročnih racionalnih i argumentiranih rješenja"

Piše: Ivan Vulić, dipl. ing. građ.
Izvor: Savez za Poljica / Poljica.hr

>>>   OSVRT NA TRASU BRZE CESTE TTTS (Stobreč) – PODSTRANA – DUGI RAT – most „CETINA“ (Omiš)

BCTO

Povezani članci

Who's Online

We have 581 guests and no members online