Splitgraphic bijenale 2015: Grafika kao vizualni jezik današnjice

Splitgraphic bijenale predstavlja međunarodne, europske, hrvatske i lokalne suvremene grafičare, podržavajući nove i klasične tendecije u grafici, i trudeći se prije svega predstaviti dobru i kvalitetnu grafičku umjetnost. Program Splitgraphic bijenala, koji se u Splitu održava po sedmi put, sastoji se od niza skupnih i samostalnih izložbi. U Staroj gradskoj vijećnici u utorak, 6. listopada počinje skupna žirirana izložba umjetnika koji su se prijavili na ovogodišnji Splitgraphic pod nazivom “Grafika kao vizualni jezik današnjice”. U Splitu gostuje i Grafički centar iz Vilniusa sa skupnom izložba litvanske grafike, samostalne izložbe Marte Lech, jedne od najboljih suvremenih grafičkarki mlađe generacije iz Poljske, te izložba grafika i crteža jednog od najvećih hrvatskih umjetnika Vaska Lipovca u suradnji s Ateljeom Lipovac. Program Splitgraphic bijenale 2015. potražite u nastavku ..

Grafika kao vizualni jezik današnjice

Izvor: Splitski portal

Program VII. SPLITGRAPHIC 2015:

1. SKUPNA IZLOŽBA, 06. - 30. listopada 2015., Stara gradska vijećnica, Split
2. IZLOŽBA STUDENTSKIH RADOVA, 08. – 30. listopada 2015., Galerija Loggia Zlatna Vrata Split
3. IZLOŽBA “TIJELO: grafička umjetnost u Litvi 1980.-2013.”, listopad 2015., Sveučilišna knjižnica Split, u suradnji s Grafičkim centrom Vilnius iz Litve
4. SAMOSTALNA IZLOŽBA MARTE LECH (POLJSKA), dobitnica GRAND PRIX Splitgraphic 2013., studeni 2015., Sveučilišna knjižnica Split. Marta Lech će održati predavanje o svom radu i radionicu linoreza u suradnji s Umjetničkom akademijom Split.
5. VASKO LIPOVAC, IZLOŽBA GRAFIKA I CRTEŽA, 24. studeni – 7. prosinca 2015., Stara gradska vijećnica, Split

Povezani članci

Who's Online

We have 280 guests and no members online