VIDEO: Tematska sjednica Općinskog vijeća o zaključcima sastanka u županiji o luci Krilo

U srijedu, 10.06.2020. u "novoj Općinskoj vijećnici" zbog korona neprilika - kinu Dalmacija Dugi Rat - održala se tematska sjednica Općinskog vijeća Općine Dugi Rat na zahtjev nekoliko vijećnika. Na sjednici se raspravljalo o radnom sastanku nakon prosvjeda Jeseničkih brodara koji je održan lani, 2.4.2019. u prostorima Splitsko-dalmatinske županije i zaključaka s istog sastanka o luci Krilo.
Uz župana Blaženka Bobana, tom sastanku na kojem se govorilo o budućem izgledu luke Bajnice, budući da su svojim prosvjedom uoči skupštine SDŽ u veljači Jesenički brodari, njih četrdesetak, izborili povlačenje s dnevnog reda točke o davanju koncesije na 20 godina tvrtki "Blue pearl", koja je u zapadnom dijelu Bajnica planirala izgradila marinu s 200 vezova, prisustvovali su i njegov zamjenik Ante Šošić, pročelnik za pomorstvo i turizam Stipe Čogelja, ravnatelj Županijske lučke uprave Domagoj Maroević, te načelnik općine Dugi Rat Jerko Roglić i općinski vijećnik Bernard Petrić, arhitekt Jurica Jelavić, a Jeseničke brodare su predstavljali Jurica Rakuljić i Srećko Vuković, te njihov odvjetnik Krunoslav Peronja. Predstavnici investitora u zahvat na pomorskom dobru u Bajnicama bili su Draženko Vuletić i Ante Ivan Kapić, te Antonieta Trgo i Kornedija Restović, predstavnice građanske inicijative "Krilo, probudi se".
Tematskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dugi Rat su prisustvovali i gosti iz županije, Niko Mrčić ispred Zavoda za prostorno ureženje naše županije i Domagoj Mareović ispred županijske lučke uprave. Vijećnik Frane Pleić prvi je uzeo riječ... i usljedila je rasprava koju Vam ne bi sada ovdje kratili i prepričavali, već Vas pozivamo da snimku tematske sjednice pogledate ovdje, a možete je pronaći i u nastavku članka...

TEMATSKA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE DUGI RAT

Rasprava o radnom sastanku održanom 2.4.2019. u prostorima Splitsko-dalmatinske županije i njegovog zaključka o luci Krilo

Video: Jakov Velić / TvDR

– Umjesto da se, kako stoji u Prostornom planu općine Dugi Rat, u Bajnicama zapadno nalazi marina, a lijevo sportska lučica, dogovor je da će se izgraditi samo jedna luka. Ili luka nautičkog turizma, odnosno marina, ili luka otvorena za javni promet, odnosno za nas brodare. A na dodatnom, novom prostoru, zapadno, prema Splitu, sutra bi bila jedna od tih dviju opcija – marina ili vezovi za brodare. Znači, mi brodari sada se moramo dogovoriti hoćemo li istočnu ili zapadnu luku, pa ćemo odluku usuglasiti s investitorom i tražiteljem koncesije na 20 godina za gradnju i upravljanje marinom. Županija i Općina obećale su sve ovo što žurnije provesti kroz prostorne planove, dok će Županijska lučka uprava raditi na dokumentaciji i osiguravanju sredstava za gradnju luke otvorene za javni promet, odnosno luke za našu flotu – u jednom nam je dahu, zadovoljan postignutim dogovorom, no i dalje sumnjičav u pogledu roka provedbe, rekao Jurica Rakuljić, mali brodar iz Udruge "Porat Krilo-Bajnice", koji je uz Srećka Vukovića bio njihov predstavnik na tom sastanku važnom za njihovu daljnju sudbinu, a što je sve lijepo zapisala Sandra Barčot, novinarka Slobodne Dalmacije.

Tematskoj sjednici Općinskog vijeća Općine Dugi Rat su prisustvovali i gosti iz županije, Niko Mrčić ispred Zavoda za prostorno ureženje naše županije i Domagoj Mareović ispred županijske lučke uprave. Vijećnik Frane Pleić prvi je uzeo riječ... i usljedila je rasprava koju Vam ne bi sada ovdje kratili i prepričavali, već Vas pozivamo da pogledate snimku tematske sjednice.

Povezani članci

Who's Online

We have 63 guests and no members online