Što će dvorane nakon što je prvenstvo završilo?

Spaladium ArenaŠto će se događati u dvoranama napravljenim za svjetsko rukometno prvenstvo, sad kad je SP završen, pita se Večernji. Redom popisuje sada dogovorene termine pa tako Zagreb Arena do kraja svibnja ima dogovorena četiri koncerta (da bude na pozitivnoj nuli treba joj 200 događaja godišnje), dok Spaladium Arena do ožujka ima dogovorena samo dva događanja, Međunarodni skakački miting “Disney na ledu” 21. veljače, te Split Auto Show u ožujku. Od svih izgrađenih dvorana samo je zadarska zadržala svoju sportsku funkciju - postala je dom KK Zadar ...

 KAKO IH POPUNITI
 
 Slijedi borba za opstanak novih dvorana

 
Piše: V. Knežević i drugi / Večernji List
Izvor: Večernji List

 
Iako se šuškalo da će nakon SP-a osječka dvorana Gradski vrt staviti ključ u bravu, prvi sportski klubovi u nju će useliti do 15. veljače, a Grad Osijek ima Spaladium Arenanovca za održavanje do svibnja. Dvorana u Poreču, najveća investicija u Istri ove godine, teška 16 milijuna eura, nakon SP-a zjapi prazna! Sportašima je skupa. Varaždinska dvorana malo bolje stoji, dok je samo zadarska zadržala svoju sportsku funkciju - postala dom KK Zadar.

Spaladium Arena
 
O punjenju arene Spaladium velikim će dijelom brinuti tvrtka Global Spectrum, a manjim dijelom Grad Split, koji ima pravo raspolaganja tom dvoranom 55 dana u godini, što plaća oko 18 milijuna kuna. Pritom može organizirati isključivo neprofitne priredbe za koje se ne smiju naplaćivati ulaznice.
 
Ugovorom koji su sklopili Global Spectrum i konzorcij Sportski grad, koji je sagradio Spaladium arenu, tijekom prve godine upravljanja zajamčeno je održavanje 90 događaja, a kasnije će se ta brojka popeti na 150 manifestacija godišnje.
 
Zasad se zna da će se u splitskoj areni 21. veljače održati Međunarodni skakački miting “Disney na ledu te Split Auto Show u ožujku.

Povezani članci

Who's Online

We have 527 guests and no members online