Kazalište: Devet predstava na 22. Marulićevim danima

kazališteVijeće Festivala hrvatske drame i autorskog kazališta Marulićevi dani odlučilo je da će se ove godine na 22. festivalu izvesti drame »Nosi nas rijeka« Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića (GDK Gavella), »Mrzim istinu« Olivera Frljića u autorovoj režiji (Teatar &TD), »Gospoda Glembajevi« Miroslava Krleže u režiji ViteTaufera (HNK u Zagrebu), »Moj sin samo malo sporije hoda« Ivora Martinića u režiji Janusza Kice (ZKM), »Šarengrad« Renate Carole Gatica/Natalije Manojlović u režiji Natalije Manojlović (Teatar &TD), »Baba Jaga je snijela jaje« Dubravke Ugrešić u režiji Ivice Buljana (HNK Ivana pl. Zajca Rijeka), »Prolazi sve« Dubravka Mihanovića u režiji Olivera Frljića (GDK Gavella), »Kaćuše« Davora Špišića u režiji Marice Grgurinović (HNK Split) i »Enciklopedija izgubljenog vremena« Slobodana Šnajdera u režiji Snježane Banović (HNK u Varaždinu) ...

MARULOVI DANI

Izvor: Vjesnik

kazališteVijeće je jednoglasno prihvatilo prijedlog izbornice Gordane Ostović. Marulićevi dani održat će se u HNK Split od 21. do 28. travnja.

U ovogodišnjem izboru od devet predstava našlo se isto toliko različitih spisateljskih, ali i izvedbenih poetika, no ono što ih osim kvalitete, na neki način, povezuje su dvije tematske linije koje prevladavaju: obitelj kao nukleus društva i žene te njihov doživljaj vremena.

Povezani članci

Who's Online

We have 185 guests and no members online