Od ponoći do zore: Noćni radovi na dućkim šahtovima

Zbog radova na sanaciji poklopaca javne odvodnje, cesta Dugi Rat - Omiš bit će, na pojedinim dionicama, od ponoći do 6 ujutro zatvorena nekoliko puta. Promet će se odvijati samo jednim trakom uz povremenu signalizaciju i naizmjenično propuštanje vozila. Tako će u noći s ponedjeljka na utorak, tj. između 11. i 12. kolovoza biti zatvorena dionica Duće Glavica -Duće Vavlje, u noći s utorka na srijedu (između 12 i 13. kolovoza) Duće Vavlje - Duće Luka, te između srijede i četvrtka (13. i 14. kolovoza) Duće Luka - Glavica Dugi Rat ...

OD PONOĆI DO ZORE

Noćni radovi na dućkim šahtovima

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija, Fosal.hr

Eto smo i to dočekali. To, naime, da se u Dalmaciji na cestama radovi obavljaju noću, umjesto, kako je do sada bila praksa, danju. Po mogućnosti od devet do 17 sati.

Dakle, od ponedjeljka 11. kolovoza (tehnički: od utorka 12. kolovoza), do četvrtka 14. kolovoza, na dionici Jadranske magistrale kroz Duće obavljat će se sanacija poklopaca na kanalizacijskim šahtovima. Pisali smo već o nestručnom postavljanju i neizdrživom klapanju koje traje već dvije godine, a sada je tome napokon došao kraj.

dućke šahte

Poklopci će biti ojačani gumom i više ih mještani neće trebati variti kako im ne bi tukli po možđanima. Prvu noć, dakle s ponedjeljka na utorak, odradit će se potez od Glavice do Vavlja, zatim je u noći s utorka na srijedu na redu dionica od Vavlja preko Rogača do Luke, da bi u noći sa srijede na četvrtak uslijedio finiš do Dugoratske Glavice ...

Od ponoći do šest ujutro radnici će tako tri noći za redom sanirati poklopce kako bi Dućani i njihovi gosti ne samo mogli imati miran san, nego i kako bi se spriječio prodor neugodnih mirisa, a promet će se za to vrijeme odvijati jednim kolničkim trakom, uz privremenu signalizaciju i naizmjenično puštanje vozila.

Povezani članci

Who's Online

We have 83 guests and no members online