Galeb izlaže kolekciju u New Yorku

Rublje Galeb OmišGalerija "MC" na Manhattanu bit će od 12. do 15. ožujka domaćin hrvatskim dizajnerima koji gostuju u New Yorku u sklopu drugog NY Cro Fashiona, koji organizira splitska udruga "Burza suvenira". Glavni je sudionik revije modna kuća “Galeb” iz Omiša, koja će se predstaviti najnovijom mornarskom kolekcijom inspiriranom njihovim prepoznatljivim bijelo-plavim prugicama, te izrađenom od vrhunskih organskih pamučnih materijala ...


NY CRO FASHION

 

Omiški Galeb izlaže kolekciju u New Yorku

Piše: Merien ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Događaj na Manhattanu obuhvatiti će modne revije, izložbe hrvatskog modnog dizajna, predstavljanje unikatnih modnih detalja, multimedijalnu prezentaciju sudionika, izložbu unikatnih modnih dodataka, torbi, šešira, nakita, ali i ručno rađenih predmeta od keramike, stakla, tekstila, ekoloških materijala i metala.

Galeb Omiš

Osim predstavnika iz Omiškog "Galeba", u New York putuju i Liposava Kuštović, vlasnica tradicijskog obrta “Lipa” iz Prvić Šepurine, koja izrađuje unikatne etnokreacije − tradicionalne šibenske kape, Lada Szabo-Kajfež, koja izrađuje zanimljive haljine, Gordana Radić, koja će predstaviti hrvatski zlatnovez, Ida Stipčić-Jakšić, koja čudesno pretvara silikonski kit u čipku, što s ponosom nosi Josipa Lisac, te Staša Čimbur, dizajnerica šešira i modnog pribora.

− U suradnji s hrvatsko-američkim partnerima, želimo pružiti platformu za predstavljanje kreativnih snaga iz Hrvatske zahtjevnoj američkoj publici. Dizajneri su odabrani po kriterijima kreativnosti, originalnosti i profesionalnosti, a prednost su imali i oni koji su uspješno povezali tradicionalno i suvremeno − kazala je Vendi Borović iz “Burze suvenira”.

Galerija MC već je ugostila nekoliko hrvatskih projekata, a “Burzi suvenira”, maloj udruzi za promicanje tradicijskih i umjetničkih obrta iz Splita, ovo je već 14. projekt realiziran u New Yorku.

Svrha je projekta da američka i šira javnost upoznaju recentne uratke hrvatskog modnog dizajna koji ulazi u sfere likovne i primijenjene umjetnosti.

Galeb Omiš

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online