Čekajući Godota: Hoće li i kada biti završena brza cesta Trogir-Omiš?

Iako su prije skoro deset godina Hrvatske ceste započele s izgradnjom brze ceste Trogir - Omiš, projekta vrijednog 200 milijuna eura koji je trebao biti završen 2008.godine, od ceste nema ni spomena, izuzevši dio kroz Kaštela. Goleme gužve, naročito ljeti, stvaraju se na dionici od Barutane do Omiša, a do susjedne nam općine Podstrane, iz Splita se putuje i do sat vremena. Ljeti kroz Podstranu prođe oko 60 tisuća vozila stoga ni ne čudi da problemi, odnosno krkljanac automobila i autobusa na Jadranskoj magistrali. Za pedesetak kilometara duge četverotračne brze ceste od Trogira do Omiša još uvijek se ne zna kada će i hoće li uopće ikada biti završena. Investitori projekta vrijednog 200 milijuna eura su Hrvatske ceste, a studija izvodljivosti već je prihvaćena. - Projekt je prihvatljiv i priuštiv. Financira se iz Europskih fondova i Europska komisija je potvrdila financiranje tog projekta. Hrvatske ceste će izdvojit dio troškova uz kamatu od 1%, a ostalo će se financirati iz EIB-a (Europske investicijske banke) – kazao je u ovo predizborno vrijeme Ante Šošić, dožupan Splitsko-dalmatinske županije za portal DalmacijaNews..

Izvor: DalmacijaNews

Izgradnja brze ceste Trogir - Omiš trebala bi se odvijati u tri faze: od Trogira do Solina, od Stobreča do Dugog Rata i od Dugog Rata do istočnog izlaza iz Omiša. Budući da se projekt nekoliko puta mijenjao odustalo se od zaobalne verzije na dionici od Stobreča prema Omišu te će se ipak ići uz more.

- Ide četverotračna cesta od Solina prema Dugom Ratu. Od Dugog Rata se prema Omišu nastavlja dvotračna cesta i tu cestu treba gurati svim silama – istaknuo je Šošić.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and one member online

  • admin