Gradski vijećnici Omiša odlučili, kamp "Galeb" voditi će tvrtka Rudan iz istarskog Žminja

Gradsko vijeće Omiša odlučilo je sinoć da se oko 60.000 m2 kampa "Galeb" na predjelu Ribnjak preda na upravljanje na 20 godina tvrtki Rudan iz istarskog Žminja. Tom odlukom je Galeb d.d., čiji je glavni dioničar Tekstilpromet d.d. iz Zagreba, nakon 22 godine ostao bez koncesije nad kampom u Dućama kojeg je Grad Omiš (po)ratnih 90-ih preoteo općini Dugi Rat i prisvojio.
Za odluku da se kamp da tvrtki Rudan iz Žminja diglo je ruku 10 od 14 prisutnih vijećnika. Četvero vijećnika (HDZ 3, MOST 1) koji su bili protiv uglavnom su imali primjedbe na kompetentnost natječajnog povjerenstva s upitnikom je li izabrana ponuda ona koja ne ispunjava uvjete natječaja, piše Dalmacija Danas.
Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović u natječaju ne vidi ništa sporno, a Galeb d.d. je angažirao odvjetnika Vinka Ljubičića da brani njihove interese. Na koji način će pokušati osporiti odluku Gradskog vijeća za sada nije poznato.
Istarska tvrtka Rudan ponudila je 711.000 eura godišnje plus varijabilni dio zakupnine što je bila najbolja ponuda, više nego trostruko od minimalne cijene navedene u tekstu natječaja.
Kamp "Galeb" uz zemljište tik do plaže i mora  čine i zgrade uprave i recepcije, ured tehničkog voditelja, restoran Ribnjak, dva sanitarna čvora, welness s bazenom, skladište s dva otvorena bazena, plinskom stanicom, zgradom stare recepcije, restoran Brguja s bazenom i roštiljem, te dva teniska i jedno malonogometno igralište. Sve je to dosadašnji koncesionar, tvrtka "Galeb" u većinskom vlasništvu zagrebačke tvrtke Tekstilpromet, neko vrijeme dao i u podnajam jednoj poljskoj tvrtki, no zanimljivo, nije im se učinilo zgodnim da opet pronađu partnera s kojim bi možda ponudili i bolju ponudu na natječaju, pa su iskoristili i radnike trikotaže "Galeb" u Omišu za prosvjede i pritisak na Gradsko vijeće prije odluke, a sada jedini od natjecatelja prijete i žalbama i tužbama.
Nije se na Gradskom vijeću Omiša odlučivalo samo o najmu kampa "Galeb". Popularno izletište s restoranom "Radmanove mlinice" kojim je posljednjih 22 godine uspješno upravljala obitelj Rogošić također je trebalo promijeniti vlasnika u najmu na idućih 20 godina, no na natječaj se prijavila samo jedna zainteresirana tvrtka čija je ponuda odbačena zbog nezadovoljavanja uvjeta natječaja, pa će se za najam "Radmanovih mlinica" oglasiti novi natječaj s povoljnijim uvjetima. Tko zna, možda je to i nova prilika i "Galebu" da ostane u turističkoj i uslužnoj djelatnosti.

Izvor: Dalmacija Danas

kamp Galeb u Dućama

Who's Online

We have 59 guests and no members online