Dan Općine: DDK Dugi Rat, RK Orkan, Slavku Petrini i Davoru Grgatu nagrade općine

spomenika palima za domovinu u dugom ratuDugoraćani će protekli tjedan dugo pamtiti jer je konačno izgrađen najznačajniji komunalni objekt, prva faza kanalizacijskog sustava na području Duća, te je uređen trg Svetog Josipa u Dugom Ratu i okruženje spomenika svim palima za domovinu. Sve to, kao i proslava 45. godina uspješnog rada KUD "Dalmacija" Dugi Rat, bilo je uvod u proslavu Dana općine Dugi Rat i blagdana sv. Josipa, zaštitnika obitelji i župe. Na blagdan sv. Josipa kod spomenika palima za domovinu obavljeno je odrješenje za poginule te su položeni vijenci i zapaljene svijeće. U preuređenoj kino dvorani održana je svečana sjednica Općinskog vijeća ...

DUGORAĆANI PROSLAVILI DAN OPĆINE I BLAGDAN SVETOG JOSIPA

Petrini i Grgatu osobne nagrade

Piše: Davor Grgat
Izvor: Slobodna Dalmacija


svečana sjednica općinskog vijeća dugi rat

U preuređenoj kino dvorani održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je, umjesto službeno odsutnog predsjednika Vijeća dr. Josipa Banovića, predvodio njegov zamjenik prof. Srećko Zelić.

svečana sjednica općinskog vijeća dugi rat

Nakon uvodnog govora prof. Zelića, općinski načelnik Jerko Roglić govorio je o ostvarenjima u općini u posljednjih godinu dana te o planovima Općine u 2012, s posebnim naglaskom na radove na komunalnoj infrastrukturi, te na konačnom i obvezujućem dogovoru oko lokacije tri vječna predizborna obećanja svih lokalnih "političara" - ambulante, sportske dvorane i vatrogasnog doma.

spomenik braniteljima u dugom ratu

Nakon obraćanja skupu dožupana Brčića, Gordana Krstić, predsjednica Udruge obitelji poginulih u Domovinskom ratu, izrazila je zadovoljstvo što je konačno u Dugom Ratu primjereno uređen prostor ispred spomenika palima za domovinu, trg Svetog Josipa.

dobitnici priznanja općine dugi rat

Dugoratskim laureatima uručene su nagrade, pa su tako Slavko Petrina i Davor Grgat primili osobnu nagradu općine za svoj aktivizam i društveni rad, a Klub dobrovoljnih davatelja krvi i Rukometni klub "Orkan" skupnu nagradu, koje su im uručili Srećko Zelić i Jerko Roglić.

proslava 45 godina kud dalmacija dugi rat

U sklopu umjetničkog programa nastupili su članovi orkestra KUD-a "Dalmacija", također slavljenika koji je iznimnim koncertom večer prije na istom mjestu proslavio 45. godina uspješnog rada na otimanju naše tradicije zaboravu i na promociji našeg kulturnog blaga i Dugog Rata i njegove mladosti diljem svijeta.

proslava 45 godina kud dalmacija dugi rat

U poslijepodnevnim satima pred oko 2.000 vjernika održana je tradicionalna povorka, procesija kroz Dugi Rat, a koncelebriranu svetu misu predvodio je don Ivan Tadić, profesor na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Splitu, uz asistenciju svećenika poljičkog i omiškog dekanata.

procesija kroz dugi rat

Mjesni župnik, marljivi don Zdravko Vučak zahvalio je svim mještanima i gostima.

procesija kroz dugi rat

Povezani članci

Who's Online

We have 486 guests and no members online