Božić dolazi

U našoj župnoj crkvi Svetog Josipa u Dugom Ratu sve je spremno za proslavu najradosnijeg kršćanskog blagdana - Božića. Na Badnjak sv.misa polnoćka počinje u ponoć (30 minuta prije mise je prigodni božićni program), a svečana sv.misa na sam Božić počinje u 10 sati.
Ispred naše župne crkve Svetog Josipa u Dugom Ratu napokon su dovršene velike betlehemske jaslice koje su pred ovaj Božić bogatije - za tri kralja. Hvala autoru, mladom kiparu Srećku Mimici i svima koji su omogućili da tri kralja ne zalutaju i da konačno svrate i u naše betlehemske jaslice!
Mladi studenti i srednjoškolci iz našeg Dugoratskog Međuzemlja su i ove godine napravili kratkometražni božićni film - "Izvanredni događaj". U filmu su glumili: Toni Božinović, Teo Pavlić, Vanesa Lelas, Sanja Tafra, a glas je posudila Antonia Kadić. Za snimanje i montažu se pobrinuo video meštar Roko Lelas, a za scenarij i režiju Marko Vrkić. Premijera filma će biti na Badnjak prije sv. mise polnoćke u 23.30 sati. Baš pred izvanredan događaj!
Na Badnjak će u našoj župi biti mogućnost i za ispovijed od 16 do 17 sati. Prostor ispred župne adventske kućice i večeras će biti zatvoren za parkiranje automobila, pa molimo sve koji će doći na ispovijed i polnoćku da uzmu to u obzir.
Nakon svete mise polnoćke nemojte odmah požuriti kućama! Župna adventska  kućica biti će otvorena nakon mise kako bi svi skupa na trgu ispred crkve mogli međusobno čestitati i nazdraviti. Ostanimo malo i podružimo se. Jedina razlika u odnosu na prošle nedjelje biti će ta što će u kućici biti samo piće: naše poljičko pivo "Mila" iz dugoratske pivovare "Barilo", crno vino, skoro ko misno, kuhano vino, gazirani sokovi, domaći likeri.. Večeras se na župnoj adventskoj kućici neće naplaćivati kuhano vino koje će biti besplatno za sve! Sve ostalo što se bude naplaćivalo, kao i dosad ide u humanitarne svrhe. Vidimo se i poslije mise!

Izvor: FB Župa Sv.Josipa Dugi Rat

Crkva Sv.Josipa Dugi Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online