Održana 75. Skupština DVD Dalmacija

Skupština DVD-aU prostoru vatrogasnog doma održana je redovna izvještajna skupština DVD-a "DALMACIJA" Dugi Rat. U prisustvu većeg broja članova pročitana su izviješća o radu društva u proteklom jednogodišnjem periodu, zatim izvještaj zapovjednika o operativnim aktivnostima, te financijsko izvješće kao i izvještaj nadzornog odbora ...

75. REDOVNA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD DALMACIJA DUGI RAT

Piše: Milan Trogrlić
Izvor: DVD Dalmacija Dugi Rat

Tako je predsjednik društva u svom izvješću iznio niz aktivnosti kao što je uspješno domaćinstvo vatrogasnog natjecanja 1. kola kupa HVz-a "KUP DALMACIJE" za 38 ekipa iz cijele Hrvatske, zatim tradicionalni memorijal "ZDRAVKO RAKELA-BEMBO" turnir u malom nogometu, odlazak na godišnjicu kornatske tragedije u Vodice na Mimohod sjećanja, obilježavanje dana vatrogasaca Sv.Florijana, tradicionalni odlazak u goste kolegama iz Njemačke te usputnoj posjeti poznatoj tvornici vatrogasnih vozila i opreme Rosenbauer u Linzu (Austria) i sajmu vatrogasne opreme u obližnjem gradiću Wels.

dvd dalmaciaj dugi rat

Također je nekoliko članova položilo tečaj za ispitanog vatrogasca, aistaknuto je da je društvu pristupio i određeni broj novih članova.

Jedan od prostora vatrogasnog doma je preuređen i opremljen sadržajima za što ugodniji boravak i druženje svih članova.

Istaknuto je da se kao sve veći problem nameće održavanje vozila zbog starosti te ukazano na potrebu pomlađivanja istih.

U okvirima financijskih mogućnosti, a u skladu sa zakonskim uvjetima nabavlja se kako skupna tako i osobna zaštitna  oprema, te su svi operativni članovi uredno osigurani i sa liječničkim pregledima.

dvd dalmaciaj dugi rat

Izneseni su podaci o uspješno odrađenom provođenju plana zaštite od požara u ljetnom periodu i angažman većeg broja sezonskih vatrogasaca.

Tako je u prošloj godini bilo 107 intervencija u kojima je učestvovalo 1251 vatrogasac i utrošeno je 3675,45 sati rada. Obavljen je i prijevoz vode sa preko 400 cisterni.

dvd dalmaciaj dugi rat

Posebno je dato izvješće oko aktivnosti za rješavanjem goručeg problema, izgradnje novog vatrogasnog doma, gdje se nakon višegodišnjih pregovaranja napokon nadzire rješenje na lokaciji bivšeg radničkog restorana, što je važan preduvjet za daljnji uspješan rad društva, koje usput rečeno ove godine puni 75 godina kontinuiranog djelovanja u spašavanju ljudi i imovine.

dvd dalmaciaj dugi rat

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and one member online

  • admin