Orkan - Omiš 2:6

NK ORKAN - NK OMIŠ  2:6 (0:4). Što je to bilo danas popodne na travnjaku Orkana? 0:4? 2:6? Nemam pojma! Božjom providnošću umjesto nerviranja šokovitim raspletom događaja na biljarski ravnom travnjaku ŠRC Dalmacija... uživao sam u (pro)ljetnom suncu, kavi i novinama na dugoratskoj rivi. Ništa mi neće ovaj dan pokvarit. Pa ni poraz Orkana u El Classicu 1.ŽNJL lige. Srećom, u Jadranskom derbiju bila je sasvim druga priča. Golove su u Dugom Ratu postigli Mateo Vučemil (9), Jure Žilić (24,74), Marijan Imeri (32, 42,78), Ivan Šarić (48) i Fabio Mudnić-Pulje, autogol. O porazu Orkana u derbiju više u ponedjeljak navečer, u HTV emisiji "Stadion". Dotad, uživajte u blagdanskim radostima.
 

Košarka: Omiš domaćin kvalifikacija za Prvu ligu

Domaćin ovogodišnjeg kvalifikacijskog turnira za Prvu mušku košarkašku ligu u sezoni 2019/2020 biti će Omiš. Grad na ušću rijeke Cetine uz domaćina "Omiš - Čagalj Tours" ugostiti će prvake ostalih regija, Sesvete, Kastav, Podravac i Belišće. Turnir će se igrati od 1. do 5. svibnja, a dva najbolja kluba izboriti će nastup u Prvoj ligi slijedeće sezone. Ždrijeb utakmica biti će održan u četvrtak, 18. travnja u 11 sati u prostorijama HKS-a.
Ajmo naši!
 

Orkan - Omiš

ORKAN - OMIŠ. Što napisati više! Ovoj utakmici ne treba najava. EL Classico 1.ŽNJ lige. Sve se tu odavno zna, sve finte i driblinzi, sve taktičke doskočice trenera.. U subotu se opet vidimo na tribinama, valja nam popratiti lokalni derbi. Prije Jadranskoga..  Ajmo naši!
 
Obavještavaju se članovi Rukometnog kluba Hrvatski Dragovoljac da će se u srijedu, 17.04. u 20.00h u prostorijama kluba na Streljani održati redovna skupština, sa sljedećim dnevnim redom:
1. Otvaranje sjednice skupštine
1.1. Izbor verifikacijskog povjerenstva
1.2. Utvrđivanje kvoruma - izvještaj verifikacijskog povjerenstva
2. Utvrđivanje Dnevnog reda
3. Usvajanje Poslovnika o radu skupštine
4. Izbor radnih tijela:
4.1. Radnog predsjedništva
4.2. Izbor zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika
5. Izvješća o radu:
5.1. Predsjednika
5.2. Financijsko izvješće (Tajnik)
5.3. Izvješće Nadzornog odbora
5.4. Diskusija po izvješćima i usvajanje istih
6. Predstavljanje Tajnika i administratora Kluba
7. Program rada za slijedeću godinu
8. Financijski program za slijedeću godinu
9. Razno.
 
Jedan od najboljih dalmatinskih trekera, 28-godišnji Omišanin Duje Lekšić, poznat po nadimku Crv, proteklih dana suočavao se s velikim izazovom trčeći šest dana uzastopno po uzavrelom pijesku pustinje u marokanskom dijelu Sahare. Boravio je tamo kao sudionik 34. Marathona des Sables, ultramaratona od šest etapa, dugog čak 156 milja, odnosno 254 kilometra, koji slovi za jednu od najtežih utrka na svijetu i za jedan od 10 najtežih sportskih događaja na planetu općenito. Nakon iscrpljujućih šest dionica, od kojih je najduža bila duga 76,2 kilometra, Duje je u subotu uspješno završio utrku, piše Slobodna Dalmacija. Čestitamo!
 

Hrvatski Dragovoljac - Crikvenica 26:29

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK MORNAR CRIKVENICA 26:29. Rukometna štorija naših rukometaša s velikim dugoratskim sportskim srcem i omiškim parketom i sportskom "adresom" se nastavlja. U gostima slast i bodovi, a doma bol i manistra usuvo. I utakmica protiv Mornara iz Crikvenice imala je dva lica, prvo dobro, i drugo.. ne baš tako dobro, ali najbitnije je da smo opet uvidjeli da imamo mladost koja dolazi na prvoligašku scenu gdje i može ostati.. Iskusni Marko Galiot ionako će igrati do 50-e tako da Urličić i ostala mladost Hrvatskog Dragovoljca ima dovoljno vremena pokazati svu raskoš svog talenta.. te da se navijači i uprava ne trebaju brinuti za rukometne sezone koje dolaze... Ajmo naši!
 

Poljičanin 1921 - Orkan 0:2

Nogometaši Orkana u novom kolu 1.ŽNJL u subotu u 16:30 sati u Srinjinama izlaze na megdan Poljičaninu. Poslije kiše nakon domaćeg kiksa protiv Sloge možemo li se nadati suncu, veselju i golovima u gostima?

Vojko kaže.. možemo!
 
Startalo se u 16 sati, a dužina utrke u kojoj je sudjelovalo 20-ak jeseničkih kaića s mahom lokalnim posadama je 2,5 nm. Najbrže su do cilja i nazad doveslali Roko Ercegović i Tomislav Vuković. Dugi su u cilj uplovili Tome Nerin i Stipe Antin, a pivca i trećom, utješnom nagradom počastili su se kasnije Drago Nazor i Duje Trgo. Tombola je krenula u 19 sati, a potom je nakon pobjede Hajduka, oko 21 ure počeo koncert grupe XXS. Ni spize nije falilo, feštalo se uz crni i bijeli rižot i nezaobilazni poljički soparnik, piše portal Dalmacija Danas.
 

BMW na Cvjetnicu na Priku

BMW autoklub Dalmacija nakon prošlotjedne odgode ove je nedjelje organizirao svoj već tradicionalni skup pod nazivom “BMW meet Dalmacija”. Druženje ljubitelja bavarskih automobila održalo se na Priku, na velikom parkingu. Cjelodnevni program obuhvatio je mnoštvo natjecanja zanimljivosti kao što su natjecanje u driftu, taxi drift, izbor za najljepše auto po kategorijama (Oldschool style, OEM style, LOW style), nagrade, hranu i piće, DJ-a i hostese.. 4. BMW meet Dalmacija bio je humanitarnog karaktera jer će sva prikupljena sredstva biti uplaćena na račun udruge Kolibrići iz Omiša.
 

Jesenice Treking privukle 400 natjecatelja

Deveto izdanje Jesenice Trekinga nije razočaralo, pa se na predivnom sunačnom vremenu okupilo više od 400 zaljubljenika u trail i treking. Na predivnoj lokaciji, u starom selu Jesenice, uz crkvu sv. Roka, već od ranih jutarnjih sati bilo je živo, a start u 10 sati za trekere na utrkama na 22 i 33 km označio je početak nove Jeseničke avanture. Ovogodišnje utrke protezale su se sve do Omiša, a najduža čak preko Fortice i Imbera do Radmanovih mlinica. Tu je natjecatelje čekalo i iznenađenje jer su morali proći preko rijeke Cetine u kajaku. Organizatori su na ovaj način malo dodatnih adrenalinskih aktivnosti "začinili" ovogodišnji treking koji je bio diosta atraktivan, ali i poprilično zahtjevan što govori podatak da je samo 14 natjecatelja završilo utrku na 33 km. Najbrži je bio Nenad Keč (5:30:49) ispred Tea Baučića (5:32:47) i Andrije Savića (5:32:57). Kod žena najbrža su bile Zrinka Deur Šarić i Eva Tušar, koje su skupa (i jedine) ušle u cilj (za 6:32:55) kod žena. Na 22 km trekinga slavio je Nenad Ostojić (2:51:37) ispred Ivana Želalića (2:52:20) i Borisa Koračka (2:54:24), dok je kod žena slavila Petra Kulić (3:26:53) ispred Jelene Gugić Boko (3:28:04) i Lucije Križanac (3:28:29). Na 11 km trail utrci slavio je Krešmir Mrčela (1:01:36) ispred Davora Semena (1:09:16) i Jakova Gabele (1:11:33), dok je kod žena slavila Anemarija Rajčić (1:21:32) ispred Dražene Berović (1:21:36) i Željane Barač (1:23:19). Ostale rezultate možete vidjeti ovdje, a ovdje poredak nakon 4. kola Dalmatinske Trai Lige. Kompletna fotogalerija nalazi se ovdje.