Bi li došli do radnog mjesta da nisu imali vijećnika/vijećnicu na pravom mjestu u pravo vrijeme?

Splitski gradski vijećnik Jakov Prkić objavio je nedavno na svom Facebooku profilu imena članova splitskog gradskog vijeća čija je najbliža rodbina dobila posao.. zato što su imali vijećnika/vijećnicu na pravom mjestu u pravo vrijeme.
"Članica Gradskog vijeća Anđelka Visković izašla je iz Vijeća kako bi dobila radno mjesto u gradskoj upravi (ne može se biti i vijećnik i zaposlenik Grada). Vesna Perak Bone (SDP) izašla je iz Vijeća kako bi došla do radnog mjesta u GK Lučac, sin Feđa Bone skrasio se u NO Vodovoda. Gojko Čepo (SDP) stavio je mandat u mirovanje a zaposlio se u Vodovodu. Bojan Kralj ga je zamijenio a on radi u Splitskoj obali. Ivan Banović (SDP) je radno mjesto nedavno pronašao u HEP-u. Igor Mladinić (HNS) je također radno mjesto tijekom vijećničkih mandata pronašao u HEP-u. Supruga nezavisnog Damira Vidoševića zaposlena je u Stanoupravi, a supruga također nezavisnog Igora Boraske radno mjesto je našla u Splitskoj obali. Sin bivšeg zamjenik gradonačelnika a danas vijećnika Jure Šundova za vrijeme tatinog obnašanja dužnosti zamjenika radno mjesto je našao u Čistoći. Prije zaposlenja bio je član NO istog poduzeća. Vijećnica Marija Mladineo (donedavno HGS) radno mjesto je našla u gradskoj upravi za vrijeme gradonačelnika Keruma, nakon što je postala vijećnica hitno je promijenila radno mjesto (ne može se biti zaposlenik i vijećnik istovremeno) i postala zaposlenica Županije. Brat joj je radno mjesto pronašao u Vodovodu. Brat donedavne vijećnice Danijele Špalj (HGS) radi u Splitskoj obali. Danijela je bila vijećnica i u prošlom mandatu kada se brat skrasio Splitskoj obali. Kći vijećnika Damira Ćosića nedavno je zaposlenje našla u Splitskoj obali. Osim toga Braniteljska zadruga Kamarad, u čijoj upravi sjedi Ćosić, svake godine odlukom gradonačelnika dobije lokaciju za štand na Rivi i u Đardinu. Ljubica Vrdoljak u prošlom mandatu je bila nezavisna vijećnica i dizala je ruku samo za dobre projekte. Jedan od boljih projekata je bio radno mjesto za njenu kći u Turističkoj zajednici grada Splita.
Ovo su činjenice. Možda su svi koji su pronašli radno mjesto najbolji kandidati, a možda i nisu a možda su u šumi. U današnje vrijeme kada se do radnog mjesta teško dolazi vrijedi upitati bi li svi nabrojani došli do radnog mjesta da nisu imali vijećnika/vijećnicu na pravom mjestu u pravo vrijeme. Za sva navedena radna mjesta (osim HEP i Županija) natječaj nije proveden. Nabrojani su samo slučajevi u kojima je sudjelovala najbliža rodbina. Kumove, rođake i prijatelje nisam nabrajao. Čestitam svim dobitnicima, a nama ostalima više sreće drugi put.."

Izvor: FB Jakov Prkić

Split