Kino Mediteran Omiš: Prevrtljiva slava

S ljetom stigla je i ljetna sezona Kina Mediteran u Omiš i projekcije filmova na otvorenom, u dvorištu OŠ Josip Pupačić. Bogat filmski program gostovanja u Omišu održavat će se svaka dva tjedna, ponedjeljkom i utorkom. Posjetitelje očekuju premijerni filmski naslovi prvenstveno s Festivala mediteranskog filma Split. Prije dugometražnih filmova prikazivati će se kratki hrvatski filmovi. Cijena ulaznica je 20 kuna kao i svih ranijih godina, a svi filmovi imaju i hrvatske i engleske titlove pa su dostupni i domaćim i stranim posjetiteljima. Vidimo se u ljetnom kinu u dvorištu OŠ Josip Pupačić. Ovog tjedna na programu su sljedeći filmovi:

UTORAK, 1.8. u 21:30  PREVRTLJIVA SLAVA
Film trenutno hara u kinima diljem Španjolske, a na Kino Mediteran Omiš stiže premijerno nakon prikazivanja na Festivalu mediteranskog filma Split. Španjolski građanski rat, dva prijatelja na različitim stranama fronte i jedna prevrtljiva dama između njih dovoljna su preporuka da nam se pridružite na projekciji..

Ali ni to nije sve - prije svakog dugometražnog filma gledamo i po jedan kratki film s FMFS-a. Ulaznica je, rekosmo, 20 kn, a filmovi se prikazuju i s HR i s EN titlovima, stoga u kino možete povesti i svoje goste ili ljetnu fureštu kradljivicu srca..

KINO MEDITERAN OMIŠ

U MOJIM GODINAMA JOŠ SKRIVAM DA PUŠIM

Alžirsko-francusku drama donosi priču o jednom hamamu i ženama koje se svakodnevno skupljaju u njemu. Niz odličnih glumica arapskog dijela mediterana uvest će nas u razne ljudske sudbine i u teme politike, brakova, ljubavi, vjere... Ne propustite doznati zašto je publika FMFS ovom filmu dala visoke ocjene..

Provalnica / The Burglar - Drama

U utorak, 18.7. na kino programu je "PROVALNICA", izraelska drama s elementima trilera koja je oduševila publiku na festivalima u Rotterdamu i Berlinu. Priča je to o 17-ogodišnjoj djevojci koju ostavlja majka i koja počinje provaljivati u stanove, prvo s ciljem da preživi, a zatim postaje ovisna o tom adrenalinu te provale nastavlja doslovno iz zabave. Uz sve to, postaje opsjednuta i njemačkim geodetom i ne bira sredstva ne bi li započela ljubavnu vezu s njim. Odlična gluma i napeta radnja brzo će vas uvući u ovaj film..

S balkona / From the Balcony

U ponedjeljak, 17.7. gledamo norveški film "S BALKONA". Novi je to film norveškog redatelja Ole Giavera, poznatog po hitu "Van sebe". Svi koji su uživali u neobičnim mislima našeg planinara, ovaj put mogu zaviriti u godinu dana života redatelja i njegove obitelji. "Van sebe" je bio fikcija, a ovaj film dokumentaran te, iako sličan prethodnom, izrazito intiman, iskren i duhovit..

 

KINO MEDITERAN OMIŠ

Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade "Kultura nova", Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Omišu je pod pokroviteljstvom Turistička zajednica Grada Omiša.

Detaljni program je dostupan na internet stranici www.kinomediteran.hr, a pod nazivom kinomediteran možete ga pratiti i na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu.

Who's Online

We have 246 guests and no members online