Požar u Lokvi Rogoznici stavljen pod nadzor

požarPožar u Lokvi Rogoznici koji je buknuo jutros oko devet sati stavljen je pod nadzor nešto prije podne. Obranjene su kuće. Vatrogasci su i dalje na terenu i gase vatru. - "Požarište je velike površine, oko 20 hektara i neće ga se moći ugasiti tijekom dana te će vatrogasci dežurati cijelu iduću noć", rekao je zapovjednik vatrogasnog područja Omiš Ivan Kuvačić. Na požarištu Lokve Rogoznice angažirano je deset vatrogasnih postrojbi sa sedemdesetak vatrogasaca ...

Gori borova šuma u Lokvi Rogoznici, kuće obranjene

Izvor: Hina, Dalmacija News

Požar nošen jakim vjetrom buknuo je danas, nešto prije devet sati, u Lokvi Rogoznici krećući se u smjeru kuća, ali su ga vatrogasci uspjeli zaustaviti i zaštititi kuće od vatrene stihije, izvijestili su vatrogasci Omiša. Na gašenu požara angažirano je šezdesetak vatrogasaca s dvadesetak vozila, a u obuzdavanje vatre uključili su se i jedan helikopter i dva kanadera, rekao je za Hinu zapovjednik DVD Omiš Višeslav Pešić.

Po njegovim riječima vatrena površina je dužine oko 1000 i širine oko 300 metara. Najprije je bila nošena snažnom burom koja se u međuvremenu smanjila što je vatrogascima olakšalo sprječavanje njezina širenja prema naseljenom dijelu Lokve Rogoznice.

Povezani članci

Who's Online

We have 204 guests and no members online