Kazalište: 'Testament' KUU Mosor Gata u utorak u Dugom Ratu

U utorak, 26. ožujka 2019. u 19 sati u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija" Dugoraćani će opet ugostiti KUU "Mosor" iz Gata, koji u goste dolaze s kazališnom predstavom, komedijom "Testament“ autora Vanče Kljakovića u režiji Trpimira Jurkića. Dođite i zabavite se u Dugom Ratu uz predstavu naših Gaćana koja osebujno tematizira odnose u obitelji nakon što glava familije premine, a ne ostavi oporuku baš po volji ukućana.
Pogledajte Ivicu Borovca kao Stipu Grdelina, Lucu Mekinić u ulozi Ivke, Biljanu Borovac u roli Janje, Filipa Očasića u ulogi Vicka, Mariju Čović koja glumi Mandu,..  Radnja "Testamenta“ kojeg je pokojni Vanča Kljaković stvorio iz predloška Puccinijeve komične opere "Gianni Schicci", a koja je bila smještena u Split i u sebi nosi brojne značajke, karaktere i događaje specifične za dalmatinsko podneblje, doživjela je, za izvedbu glumaca iz Gata, poneku promjenu.
– U odnosu na original nije trebala neka posebna adaptacija već smo samo radnju prebacili iz Splita u zaobalje odnosno Vlašku, te se ne govori splitskim dijalektom već nešto tvrđom varijantom zaobalja. Promijenili smo i neka imena lica, upravo iz razloga da radnja bude bliža tom podneblju. Kljakovićev tekst je duhovit i zgodan za igru, bavi se karakterima na duhovit način, što je naišlo na dobre reakcije publike – kazao je redatelj predstave Trpimir Jurkić.

Povezani članci

Who's Online

We have 73 guests and no members online