Revija UMAS u Omišu

Centar za kulturu Omiš uspješno opravdava svoj naziv promotora kulture i umjetnosti na području Omiša i okolice. Kulturnoj raznolikosti pridonosi razvojem izvornih manifestacija i kulturnih programa te organizacijom brojnih gostujućih nastupa. U nedjelju 20.05.2018. od 18 sati u nekadašn jem Glagoljaškom sjemeništu na Priku Odsjek za film i video Umjetničke akademije u Splitu u suradnji sa CZK Omiš organizira (filmsku) Reviju UMAS-a u Omišu. Prikazivati će se recentna produkcija studentskih radova preddiplomske (BA) i diplomske (MA) razine: igrani filmovi, instalacije, performansi, kratki filmovi i vježbe. Video radovi će žanrovski, tematski i tehnikom nastanka upoznati posjetitelje sa svim mogućnostima izražavanja kreativnih ideja u mediju filmske i video umjetnosti.

Piše: Maja Stojić

Nakon projekcije prezentacijom će se upoznati javnost sa radom Umjetničke akademije u Splitu te specifičnim radom Odsjeka za film i video. Predstaviti će se zašto je Odsjek filma i videa na UMAS-u toliko različit i pruža veću raznolikost izražavanja u mediju filmske i video umjetnosti od sličnih programa u području formalnog obrazovanja o filmskoj umjetnosti.

Moderatori su studenti Odsjeka za film i video koji će s zaninteresiranima podijeliti svoja osobna iskustva prijemnog i samog studiranja na UMAS-u. U završnom dijelu revije odgovarati će se na pitanja zainteresiranih iz publike.