Hrvatske ceste odgađaju zatvaranje DC70 od Omiša prema Zakučcu

Niti 24 sata prije najavljenog prosvjeda u Omišu zbog zatvaranja ceste prema Gatima, DC70 koja se trebala zatvoriti u četvrtak na idućih (najmanje) 45 dana, stigla je obavijest iz Hrvatskih cesta o odgodi zatvaranja te prometne “žile-kucavice” za poljičko i omiško gospodarstvo, piše dobro upućeni portal Dalmacija Danas.
- “Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić održat će u srijedu, 7.10. s početkom u 11 sati, sastanak sa zainteresiranim stranama ovog projekta, a na temu zatvaranja prometa na DC70. Naime, najavljeno zatvaranje odgodit će se sve do osiguranja zadovoljavajućeg i usuglašenog rješenja. Lokacija sastanka je gradilišni ured Izvođača radova na čvoru Omiš Istok”, stoji u priopćenju HC-a..

PROSVJED

Mještani Poljica i Omiša organiziraju prosvjed protiv zatvaranja "Brnistre" na 45 dana

Izvor: Dalmacija Danas

Svima koji su upoznati s konfiguracijom terena te rasporedom prometnica i infrastrukturnih objekata u Omišu te zaleđu grada na Cetini, nije potrebno puno objašnjavati što znači odluka Hrvatskih cesta da se od četvrtka zatvori DC70 na najmanje 45 dana. A potpuno zatvaranje te ključne prometnice za omiško gospodarstvo te stanovnike cijelog područja će se u iduće dvije-tri godine ponavljati!

No, kako bi svi ostali shvatili što to znači za mještane, potreban je malo konkretniji opis događanja...

PROCITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 465 guests and no members online