Teatar: 'Nemoš pobjeć od nedjelje' u petak na Streljani

Dugoratsko ljeto

U petak će se na igralištu Streljana u Dugom Ratu s početkom u 21 sat odigrati predstava "NEMOŠ POBJEĆ OD NEDJELJE" Tene Štivičić u izvedbi kaštelanskog kazališta. Predstava. koja se održava u okviru Dugoratskog ljeta, govori o mladom paru koji preispituje svoju vezu i svoj stil života.. Režiju potpisuje Hrvoje Svalina, oblikovatelj svjetla je Ivan Jurić, a komad igraju Marica Grgurinović i Ivan Lukić. Vidimo se večeras na Streljani ...

DUGORATSKO LJETO

'Nemoš pobjeć od nedjelje'

Dugi Rat, Streljana,
Petak, 12. srpnja 2013. 21:00 sat
Drama : "Nemoš pobjeć od nedjelje"
A
utor: Tena Štivičić
Režija: Hrvoje Svalina
Izvodi : Glazbeno – scenska udruga "Teatar", Kaštel Stari
Organizator: Udruga "Tvornica"


O predstavi

Ona i On dvoje su slučajnih partnera koji nam svoj odnos prikazuju bez zadrške. U potrazi za razumijevanjem i prihvaćanjem, kroz brojne unutrašnje dijaloge i vanjske monologe pokušavaju nam prikazati svoj svijet i pronaći izvor svojih nemira i krize u kojoj su se zatekli.

Nemoš pobjeć od nedjelje

Njihov odnos postao je svakodnevan, rutiniran, osjećaju se otuđeni od društva i od sebe samih, zatvoreni u krugu patnje, straha i krivnje. Suočeni s osobnom i zajedničkom egzistencijom preispituju sebe i svoj odnos, analiziraju, kritiziraju, razgolićuju svoju osobnost, emocije, najskrivenije tajne, ne ostavljajući sumnju u ljudskost svojih postupaka.

Lako je prepoznati se u njihovim životima, žive obrasce stvarnosti kojoj smo svjedoci i koja ne ostavlja previše prostora za drugačiji izbor.

Je li riječ o još jednoj kozmičkoj nepodudarnosti, neumoljivoj sudbini koja razdvaja sve što je razdvojivo ili je moguć bijeg od neizbježnog?

Treba li se žrtvovati - skrenuti pogled, zaustaviti riječ, oblikovati misao, stisnuti zube? Ili je moguće slobodno doseći puninu postojanja bez trunka patnje?

Nemoš pobjeć od nedjelje

Povezani članci

Who's Online

We have 80 guests and no members online