MNK Sveti Josip Dugi Rat osvojio Podstranu

MNK Sv. Josip  iz Dugog RataMNK "Sv. Josip" iz Dugog Rata osvojio je malonogometni turnir koji se u čast Sv. Anti održava u Podstrani na Petričevu. U konkurenciji od preko 40 ekipa dugoratski malonogometaši pojačani sa Josipom Vukovićem i Božom Predojevićem iz ekipe Sv.Roka su bili najbolji i potpuno zasluženo pobjedničku 'kantu' donijeli u Dugi Rat. Osim pobjedničkog pehara i novčane nagrade od 12.000 kn dugoraćani su ponijeli nagradu za najboljeg igrača koja je pripala Ivanu Leji. Sjajno otvaranje "turnirske sezone" dugoraćana i odlična uvertira za turnir u Dugom Ratu, te samo možemo poželjeti da sa ovakvim sjajnim igrama i nastavimo. Treba se zahvaliti i našim navijačima kojih je bilo i koji su nas bodrili u velikom broju, a koji su nakon pobjede u finalu, blago rečeno, napravili pravi show program! Vidimo se svi zajedno na Streljani! ...


MNK SVETI JOSIP DUGI RAT OSVOJIO PODSTRANU

 

MNK Sveti Josip Dugi Rat


 

Piše: Marko Mladin
Foto: Podastrana-portal.com


U pretkolu, a ujedno i prvoj utakmici turnira protivnik je bila ekipa 'Mladi HDZ Podstrana'. Mladi političari su se pojavili sa jednom zamjenom, a uz to i bez vratara i ništo drugo osim visokog poraza nisu mogli ni očekivati. Konačan rezultat je bio 10-2, a istakao se Jure Žilić sa 3 pogotka.

Ali već druga utakmica donijela je prvi pravi ispit za dugoraćane, još jednu domaću ekipu pod imenom 'Restoran Jure' pojačanu za odličnog vratara Mišu Lončara, a nas oslabljene za Predojevića.

Poveli su domaćini 1-0, ali već idući napad Jure Žilić izjednačava na 1-1. Drugo poluvrijeme puno bolje ulazimo, ali nakon nekoliko propuštenih prigoda i vrhunskih obrana opet primamo gol iz kontre. Međutim, vrlo brzo Jure Žilić je sam na drugoj stativi i opet smo na početku.

Utakmica je završila 2-2 i slijedili su penali. Za dugoraćane Marin Terzić brani prvi penal, a sigurni izvođači su bili Žilić, Lejo i Marino Bilić te je izboren prolaz među najboljih 16 ekipa.

U osmini finala čekala nas je odlična ekipa 'Parabola' za koju nastupa nekoliko malonogometnih prvoligaša (Simunić i Vujević iz Mejaša, Boško Perišić iz Bitumine Muć) te nekoliko igrača Solina.

Vrlo loše smo krenuli u utakmicu i stativa i Terzić su spasili dugoraćane. Nakon toga primamo pogodak koji nas je razbudio i izgledamo puno čvršće i opasnije. Rezultat na poluvremenu je bio 2-1 a na kraju 4-2, a ekipa 'Parabole' je na kraju uvela i igrača golmana ali nisu uspjeli zabiti pogodak. Dva pogotka za svece postigao je Stipe Tokić, a po jedan Josip Vuković i Marko Mladin.

U četvrtfinalu protivnik je bio domaćin turnira 'MNK Petričevo'. Za razliku od prethodne dvije utakmice ovaj put krećemo odlično i golovima Ervina Tate Nazora rano dolazimo do vodstva 0-2 kojeg smo očuvali do poluvremena. Otvaranje drugog poluvremena donosi još jedan gol Žilića i to je velikih 0-3.

Nakon toga ekipe su postale nervozne, a domaćini dobivaju zasluženi crveni karton iz kojeg nismo uspjeli zabiti pogodak. Tada Petričevo uvodi igrača-golmana i uspjeva postići počasni gol te je krajnji rezultat 1-3 i eto nas u polufinalu gdje nas je čekala odlična ekipa Hercegovca koja je u četvrtfinalu prošla skoro pa kompletnu malonogometnu reprezentaciju (Jukić na golu, Osibov, Bajrušević, Bogdanović, Brnabić, Jakić, Laura...)

Opet ulazimo čvrsto i golom Nazora vodimo ali ubrzo dvije greške kažnjava najbolji strijelac turnira Božinović i eto nas u zaostatku. Drugo poluvrijeme opet otvaramo bolje i golom Vukovića izjednačavamo rezultat. Još smo nekoliko prilika propustili realizirat do kraja, a Hercegovac zadnju minutu ima 3 slobodna udarca na rubu šesterca koja nisu iskoristili te smo opet prolaz tražili preko penala.

I našli smo ga, odlični Terzić brani prva 2 penala a za nas opet su sigurni Žilić i Lejo a u pripravnosti je čekao i Bilić. I eto nas u finalu gdje nas je čekala ekipa 'G.O.Dramit' za koju brani Perica, a dobar dio ekipe čine Bašini 'bravari' Pavela, Smoljo, Ante Barać "i njegov brat Frane također".

Hvala svetom Josipu i svetom Anti, u finalu turnira smo odigrali najbolju utakmicu turnira!

Granitna obrana, odlični Terzić i brze kontre. Vuković nas dovodi u vodstvo a povisuje Žilić. Zadnju sekundu prvog poluvremena Vuleta smanjuje na 2-1 ali na otvaranju drugog Lejo odličnim golom povisuje na 3-1, a ubrzo nakon prodora Nazora i povratne lopte za Žilića bilo je 4-1.

Činilo se da je gotovo ali se protivnici vrlo brzo vraćaju na 4-3. Ali nakon kontre jedan autogol domaćina i opet je dva razlike. G.O.Dramit igra s igračem golmanom, ali tada Stipe Tokić presjeca jednu loptu, zaobilazi dvojicu i gura je u praznu mrežu. Slavlje dugoraćana moglo je početi.

Sjajno otvaranje "turnirske sezone" dugoraćana i odlična uvertira za turnir u Dugom Ratu te samo možemo poželjeti da sa ovakvim sjajnim igrama i nastavimo.

Treba se zahvaliti i navijačima kojih je bilo i koji su nas bodrili u velikom broju, a koji su nakon pobjede u finalu blago rečeno napravili show program.

 

Ivan Lejo


Najbolji igrač turnira Ivan Lejo.

 

Ervin Nazor

Pobjednički pehar preuzeo je Ervin Nazor.

 

MNK SVETI JOSIP DUGI RAT

MNK SVETI JOSIP DUGI RAT

Na slici stojeStipe "Terry" Miljak, Ivan "Ludi Kvart" Šarić, Živko "Puzo" Žilić, Marino "Lako Oklopno Vozilo" Bilić, Boro "Trinketa" Ercegović, Jure "Demejana" Žilić, Mario "Bik Koji Viče" Pocrnja, Josip "Praznovjerni" Vuković.

Na slici čuče (iltiiga leže)Antonio "Diego" Peković, Ivan "Dambo" Lejo, Marko "Otrov" Mladin, Marin "Casillas" Terzić, Stipe "Sokol" Tokić, Ervin "Ja Sam As" Nazor, Božo "Paljenka" Predojević.

Povezani članci

Who's Online

We have 385 guests and no members online